Kategorier
Sport

Björklöven 08/09: Game over

Björklöven förlorar hemma mot Troja med 2-4 och därmed är chansen att nå playoff obefintlig. Det var heller inget snack om saken, det var helt rättvist och rimligt utifrån hur spelet artade sig. Björklöven är som ett trevligt gäng motionärer som spelar i en korpenserie. Ibland vinner man och det är kul, ibland förlorar man och det är inte lika kul – men för det mesta har vi så himla trevligt. I själva verket är Björklöven ett tjugotal ishockeyproffs anställda av sportchef och numera tränare Mikael Andersson, som misslyckats med både lagbygge och spel tillsammans med sina kompisar från SM-guldet 1987 Peter Andersson och Johan Törnqvist.

Tidningarna (www.vk.se och www.folkbladet.nu) har gjort en grej av att kvällens motståndare Troja endast har tre heltidsproffs, medan övriga har “civila” jobb. Såsom det såg ut idag kunde man tro att förutsättningarna var precis tvärtom. Tyvärr kan vi bara se sanningen i vitögat och konstatera att Björklöven är ett stort misslyckande.

Förhoppningsvis innebär det här omfattande förändringar inom det sportsliga ledarskapet. Det är det enda positiva som kan gräva ur det hela: ett totalt misslyckande kan leda till stora förändringar, medan ett tursamt avancemang till playoff bara hade förlängt lidandet.

Det är dags för direktör Sakayan att agera, eller själv avgå, så att någon annan agerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *