F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordGray Gardens (2009)

skrivet av Janne 2009-06-29 00:18:57

Det här är en TV-film från HBO som handlar om "Little" Edith Bouvier och hennes mor "Big" Edith Bouvier, kusin och faster till Jacquelin Bouvier, sedermera Kennedy, sedermera Onassis. Från början en del av societeten, men efter ha mor Ediths man, dvs dotter Ediths far, ledsnar på både fruns och dotterns relativa excentricitet blir de kvar i deras hem på landet, i huset Gray Gardens. I själva verket har (little) Edie blivit upptäckt som underhållare och musikalartist, men lockas hem igen, istället för att gå på avgörande auditions. Hon är bitter, men ser sig tvingad att ställa upp för sin mor. De lever ett avskilt kvar i huset, men har inte råd med det. Huset får förfalla, de har inte råd med el eller sophämtning och efter några år visar det sig att huset är en sanitär olägenhet och måste rivas.

När det uppdagas att förra presidenthustrun Jackie Onassis faster och kusin lever i denna misär, blir det förstås en uppmärksammad skandal och den välbärgade släktingen står också för en upprustning av kåken.

Deras liv blir också föremål för en dokumentärfilm, Gray Gardens (1975), som visst uppnått kultstatus i efterhand. Lustigt nog kan man i denna film se delar av dokumentärinspelningen, och sett till de bilder jag sett från 70-talsdokumentären så måste det sägas att Drew Barrymores Little Edie är klockren.

Men allra mest är det en film om en mor-dotterrelation. En infekterad sådan, med en del utnyttjande, falskspel och bitterhet, men naturligtvis också kärlek.

En mycket bra TV-film, som vanligt från HBO.

Gray Gardens (2009) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0758751/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: