F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordStoker (2013)

skrivet av Janne 2013-10-21 20:29:46

Amerikansk dramathriller i regi av koreanen Chan-wook Park efter manus av tidigare Prison Break-stjärnan Wentworth "Scofield" Miller.

Mor och dotter Stoker, Evelyn (Nicole Kidman) och India (Mia Wasikowska), sörjer Richard, make respektive far, när plötsligt en för de flesta okänd bror till den framlidne, Charlie (Matthew Goode), dyker upp till begravningen. Evelyn sörjer på sitt sätt och verkar mest vara glad över att få manssällskap att dela vinflaskor med, medan den lite speciella dottern India är bestört över att ha blivit undanhållen en farbror. Mot Charlie, som de flesta andra, är hon mycket misstänksam, men samtidigt är hon fascinerad och nyfiken. Hon ser Charlie ha en dispyt med hushållerska, som sedan försvinner. Hon ser faster komma förbi, skarpt misstänksam mot Charlie utan att tala klarspråk, som också försvinner. Han kommer också och hämtar henne från skolan varje dag, utan att hon vill det och riktar överhuvudtaget påträngande uppmärksamhet mot brorsdottern. India börjar också upptäcka sin sexualitet och blir skrämd av vilka uttryck den starka lusten tar.

Det går inte att berätta mer, och den här sammanfattningen säger egentligen inte så mycket. Det är typisk asiatisk poetisk lekfullhet i bildspråket, fattas bara att några ninjor hade svävat genom den amerikanska landsbygdsidyllen. Charlie-karaktären, å andra sidan, är som hämtad från en skräckfilm - han ser så där falskt trevlig ut. Medan India och Evelyn kunde vara ingredienser i ett indiedrama. Den här mischmaschen är intresseväckande och bidrar till en totalt sett ganska trevlig filmstund.

En liten bonusanekdot: När den döde fadern dyker upp i diverse scener så gick han förstås att känna igen, men frågan blev förstås vad han hette, Dylan McDermott eller Dermot Mulroney, som i en rolig sketch från Saturday Night Live där ett helt frågesportsprogram går på det temat. I det här fallet var den senare rätt svar.

Stoker (2013) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1682180/

Kommentarer

Stoker (2013)

skrivet av Janne 2013-10-21 22:04:38

Just nu gick det att se SNL-klippet här: http://www.gossipcop.com/dylan-mcdermott-or-dermot-mulroney-snl-game-show-video-saturday-night-live-2012/ - passa på innan det är borta!

Besök Janne på: http://film.grymt.org


Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: