F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordIdiocracy (2006)

skrivet av Janne 2010-04-06 01:20:59

Grundtanken är ju intressant: Akademiker förhalar och planerar sin reproduktion, medan white trash-betonade bonnläppar ligger runt utan tanke på konsekvenserna och ynglar av sig till höger och vänster. Med tanke på reproduktionstakt kommer de senare att en dag ta över världen.

Lite så kan det kännas redan idag i Sverige med betygsinflation i skolan och minskad kravprofil på högskolestuderande. Det kan mycket väl vara det första steget mot att Sverige blir Idiotrepubliken, som den svenska titeln lyder.

Vi har redan förlorat allt kroppsarbete till sk låglöneländer för att våra löner är för höga. Än så länge är vi en headstat (istället för bodystat) där forskningen är top of the line och mycket av de stora företagens utbildningskrävande verksamhet finns. Men kineser och indier är på väg att ta över, inte minst minst genom att vi anställer dem som doktorander, eftersom de accepterar en lägre lön. Snart kommer det att finnas låglöne-högkompetensländer som gör att allt annat arbete också bäst och billigast genomförs annorstädes. Det är denna väg marknadsekonomin kommer att ta för att jämna ut de globala klyftorna och sänka våra fantasilöner.

Frågan är vad Sverige ska göra därefter, säg från år 2050 och framåt? Hela Sverige kanske kan bli ett Skansen (eller Gammlia för umebor) - ett friluftsmuseum!

I filmen hamnar Luke Wilsons karaktär Joe Bauer 500 år in i framtiden, där världen fördummats och Joe är då världens smartaste person. Det är knasigt och roligt för det mesta. Men jag känner också att det hade kunnat bli ännu lite roligare, och mer tänkvärt, om man tonat ner dumheten på framtidens folk en gnutta. Hursomhelst en sevärd komedi av Mike Judge (Beavis & Butthead, Office Space).

Idiocracy (2006) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: