F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordWag the Dog (1997)

skrivet av Janne 2010-05-11 21:26:03

En politisk satir av Barry Levinson från 1997 (fantastisk sommar med sol varje dag, regn på natten och kebabrullar med Glenn). Lustigt nog - slump eller inte (vilket är särskilt intressant att filosofera kring utifrån filmens budskap) - sammanföll filmens release med avslöjandet av den amerikanske presidenten Bill Clintons Lewinsky-affär. Filmens tar nämligen avstamp i en liknande skandal, där den sittande presidenten förgripit sig på en tonårsflicka i ovala rummet.

Resten av filmen går ut på att Robert DeNiros PR-expert och Dustin Hoffmans Hollywood-producent tillsammans manipulerar mediebilden för att rädda presidenten kvar i Vita huset, med blott ett par veckor kvar till valet.

Kanske är Levinsons penseldrag lite väl tydliga, för filmen får ändå främst ses som en satir/komedi. Men det finns defintivt fog för att också betrakta det hela på allvar: det är väl vida känt att det alltsomoftast finns en sanning och en officiell version, inte minst inom storpolitiken och umgänget mellan stater. Lika självklart är att alla makthavare och företag har PR-strateger som gör allt för att personers och företagens officiella image ska formas på ett visst sätt.

Kanske var det t ex en uttänkt strategi att drottning Silvia framträdde och talade ut om sin fars medlemskap i NSDAP just häromsistens, för att lyfta fokus ifrån prinsessans Madeleines raserade relation.

Hursomhelst en riktigt trevlig satirfilm.

Wag the Dog (1997) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0120885/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: