F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordFarsan (2010)

skrivet av Janne 2010-07-04 20:20:02

Josef Fares har gett oss halvroliga filmer tidigare: Kopps och Jalla Jalla var inte fy skam. (Något allvarligare ton var det i den delvis självbiografiska Zozo - men bra som tusan.)

I Farsan är det Josef Fares farsa Jan Fares, som tidigare synts som festlig invandrargubbe i de tidigare nämnda komedierna, som har huvudrollen. Och Fares brorsa Fares Fares är av någon anledning inte med, vilket också känns nytt. (Det finns en son till farsan, en roll som känns som klippt och skuren för Fares Fares, men han kanske fick förhinder. Istället spelas sonen av Hamadi Khemiri, som gjort några små TV-biroller (närmast statist), och tyvärr är hans insats mycket blek här.)

Filmens farsa är hursomhelst peppad på att få barnbarn, det är bara det att sonen inte berättat för farsan att han och sambon valt att adoptera. Istället bär sambon lösmage i syfte att låtsas som att barnet kommer den vardagliga vägen. Kanske är farsan lite väl peppad, för sonen och sonens sambo gör också allt för att farsan ska gå vidare i sitt liv - det har gått tio år sedan morsans död - och träffa nya människor istället för att bara hänga med sonen och sambon.

Nå, det förekommer en del humoristiska scener, men mest känns det som en upprepning från de festliga scenerna i Kopps och Jalla jalla. Det är kul, men kanske inte kul nog för en hel långfilm.

Det är helt enkelt för mycket Stefan & Krister över det hela. Filmen hade lika gärna kunnat heta Farsen.Farsan (2010) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1570966/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: