F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordDuplicity (2009)

skrivet av Janne 2010-08-10 21:41:03

Claire (Julia Roberts) och Ray (Clive Owen) möts när de arbetar som agenter för CIA respektive MI6. De har en trevlig kväll, men det visar sig att Claire är i tjänst, drogar Ray och tar vad hon behöver. När de några år senare möts igen har de trevligt igen, men givetvis måste de misstro varandra. Dock bestämmer de sig för att försöka blåsa något företag genom sin expertis och sedan ta tidig pension.

Två saker hamnar alltså i fokus: (1) Att två agenter inte kan lita på varandra, men ingen kan heller förstå en agent bättre än en annan. Vad de tjatar om detta! Och (2) att storföretagen lägger enorma resurser på spionage och anlitar gärna tidigare regeringsspioner för att ta reda på vad motståndarnas nästa produkt ska bli. Det känns överdrivet och töntigt!

Samtidigt försöker filmen vara halvsmart och halvtuff. Lite Oceans Eleven möter Jason Bourne, fast med något tydligare drag av komedi. Jag blir mest bara lite irriterad över filmens identitetskris. (Vid närmare skådan ser jag att regissören Tony Gilroy faktiskt har skrivit manus till Bourne-filmerna - vilken slump att jag refererade till Bourne ovan (skrev Bond först, men ändrade snabbt).)

Det jag främst kommer att ta med mig är inledningsscenen, mest för dess komik, där de verkställande direktörerna (Paul Giamatti och Tom Wilkinson) för de inblandade storföretagen ska mötas på en flygplats och hamnar i handgemäng i super slowmotion.Duplicity (2009) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1135487/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: