F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordCyrus (2010)

skrivet av Janne 2011-05-22 08:48:53

I denna dramakomedi möter vi John (John C Reilly) som inte kommit över sin ex-fru efter sju års separation och nu ska hon gifta om sig. Deras relation ter sig som tämligen funktionell och hon försöker peppa honom att kamma till sig och träffa damer. John lyder och går på fest, men det börjar som vanligt med att han deppar. Han får upp energin något med lite vodka redbull och till slut får han kontakt med en trevlig tjej, Molly (Marisa Tomei). Det blir rajtantajtan, men när han vaknar är hon borta. Däremot har hon lämnat en lapp och snart träffas de igen, men efter ännu mer rajtantajtan är hon återigen angelägen att dra iväg snabbt. John blir misstänksam och följer efter henne för att reda ut vad hon har så bråttom till. Och det är Cyrus: en 22-årig jättebebis, söndercurlad och -ompysslad av sin mamma som uppenbart inte låtit sin son bli vuxen.

Koden mellan mor och son är att vara öppen med sina känslor och det blir vidlyftiga samtal om hur man känner si eller så om det ena eller det andra. Så länge man håller sig till kodex fortsätter curlingen, kramarna och ansvarslösheten för den udde unge mannen.

John misstänker dock att Cyrus känner sig hotad av honom och tror att han försöker sätta käppar i hjulen för kärleken.

Nå, det här är en trevlig liten film om kärlek, blodsband och naiv tilltro. Lunkar fram i ett makligt tempo, men är knappt 90 minuter lång. Bra skådespeleri och enkel (billig) musik. Förmodligen en ganska penningstark produktion, men andas ändå en gemytlig känsla av independent- och lågbudgetfilm.Cyrus (2010) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1336617/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: