F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordJägarna 2 (2011)

skrivet av Janne 2011-09-11 18:45:02

Erik Bäckström (Rolf Lassgård) får i uppdrag på sitt jobb vid Rikskriminalen att åka hem till sina hemtrakter igen för att bidra till att lösa ett mord. Minnen väcks till liv från den traumatiska tid då brodern mördade och så även sig själv till slut. På plats får han hjälp av Torsten (Peter Stormare) som inte bara är en hårdnackad polis och jägare förstås, utan också styvfar till Eriks brorson. Återigen blir det komplicerat att utreda brott i en bygd där alla känner alla, och alla är, så som det framställs, lätt efterblivna, humorlösa, psykopater!

Den första filmen var ganska spännande när den kom, men idag är den i det närmaste komisk med allt överspel, kanske främst från Lennart Jähkel och Jarmo Mäkinen. Denna röda tråd lever verkligen vidare i uppföljaren. Rolf Lassgård pratar överdrivet släpande första halvan av filmen, medan Peter Stormares tolkning av en norrländsk jägare är att vara överdrivet kort och otydlig. Om Jarmo Mäkinen var en karikatyr av en sjukskriven finne, så är uppföljarens finne Jari (Eero Milonoff) en ännu tydligare tecknad ligistfinne, ett totalt ohanterligt bus. För en norrlänning blir det nog särskilt uppenbart att gestaltningarna inte är klockrena: det kommer lite olika dialekter, varav flertalet fejkade på ett besvärligt sätt och de finskspråkiga framstår ingalunda som nordfinnar. Varför inte dammsuga Norrbottens teatrar på skådespelare som klarar av lite dialekt och meänkieli?

Nå, det ska sägas att grundstoryn i Jägarna 2 överträffar den från första filmen. Det är faktiskt en spännande berättelse vars nerv överlever ända till slutet.Jägarna 2 (2011) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1560671/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: