F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordOffice Space (1999)

skrivet av Janne 2011-12-29 19:34:43

En av tidernas bästa komedifilmer där Peter Gibbons (Ron Livingston) håller på att implodera av leda på sitt jobb på mjukvaruföretaget Initech, innan han med hjälp av en terapeut lite slumpartat får en slags nystart. Detta leder förstås till förvecklingar: vissa mer spännande (blåsa jobbet på pengar) och farliga (råka blåsa jobbet på för mycket pengar), andra mer trevliga (sätta chefen Bill Lumbergh, utmärkt gestaltad av Gary Cole, på plats) och kärleksfulla (träffa den av Jennifer Aniston gestaltade Joanna).

Rent storymässigt skulle detta kunna vara ännu en i raden av ganska menlösa komedier och filmen är också baserad på en serie om den kanske minst intressanta, men givetvis inte helt oväsentliga karaktären Milton. Men regissören och manusförfattaren Mike Judge (Beavis & Butthead) har kryddat denna skapelse med många sköna överraskningsmoment och en rejäl portion attityd (en del hipetyhop-musik passerar och passar).

Bland alla starka karaktärer är det framförallt bikaraktärerna som är särskilt minnesvärda: datanördarna Samir Naga... ? och Michael Bolton, den fruktansvärt sliskige chefen Bill Lumbergh, liksom konsulterna Bob och Bob (den ena spelad av John C. McGinley som i efterhand förevigt blivit Dr Cox i Scrubs).

(Jag har aldrig varit någon stor nerladdare av film, men på något sätt hamnade Office Space i rippat format på en hårddisk för många år sedan och eftersom den var så bra fick den vara kvar. Därför har det också blivit så att jag sett filmen förmodligen minst 50 gånger. Nu när det gått bra många år sedan sist var det verkligen ett skönt återseende.)

Office Space (1999) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0151804/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: