F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordPaha perhe (2010)

skrivet av Janne 2012-03-17 23:42:30

Paha perhe, eller En dålig familj som den svenska titeln lyder, är ännu ett lågmält, svagt kaurismäkidoftande, finskt drama, som till skillnad från många av sina artfränder aldrig slår över till det tråkiga, vilket gärna blir fallet när man försöker efterapa Kaurismäki.

Här ser vi en konventionell övre medelklassfamilj får sin vardag uppochnervänd när Mikaels dotter, Tilda, från ett tidigare äktenskap dyker upp efter att hennes mor dött. Mikael är angelägen om att sonen Dani ska bli framgångsrik och, ptja, normal, och till en början är han mycket välvilligt inställd till att låta Tilda vara en del av familjen igen. Men när Mikael upptäcker egenskaper hos Tilda som inte lever upp till hans ideal blir han orolig för att hon ska ha dåligt inflytande på sonen, en oro som blir till förvirrad panik när bror och syster börjar dela säng och misstankar om mer än syskonkärlek blir ett faktum. Mikael vidtar åtgärder för att förhindra relationen, kosta vad det kosta och kostar gör det, medan bandet mellan Dani och Tilda bara stärks av en vi-mot-dem-känsla.

Filmen erbjuder starka karaktärer gestaltade av duktiga skådespelare. Mikael spelas av Ville Virtanen som blev vida känd i Sverige efter sin roll som den alkoholiserade pappan i Svinalängorna. Stämningen är tät och påtaglig i stort sett genom hela filmen.

Paha perhe (2010) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1380174/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: