F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Lincoln Lawyer (2011)

skrivet av Janne 2012-03-24 00:21:21

Matthew McConaughey spelar rock and roll-advokaten Mick Haller på ett sliskigt sätt som är så typiskt för Matthew McConaughey. Haller drar sig inte för att företräda MC-gäng och andra skumma typer, bara de betalar bra, samtidigt som han visar viss mänsklighet genom att försöka ta hand om sin dotter varannan helg. Nu får han ett fall där han ska försvara en ung fastighetsmäklarkrösus (Ryan Phillippe) som misstänks för grov våldtäkt på en prostituerad och i hans självsäkra ögon blinkar dollartecknen. Hallers metoder är överhuvudtaget raffinerade: kontoret tycks vara i baksätet på en Lincoln som hans vänliga chaufför Earl kör, samtidigt som han har en egen utredare i den tidigare polisen Frank (William H. Macy) som jobbar med att ta fram bevis i fallen. De jobbar effektivt och smart och bygger upp ett klockrent försvar för den misstänkte.

När rättegången ska till att börja får Haller reda på ny information om ett gammalt fall, där allt pekar på att hans klient, som han fått att gå med på medgivanden för att få livstid istället för att riskera dödsstraff, verkar vara oskyldig. Helt plötsligt utvecklar Haller en empatisk ådra och förändras i sin framtoning (så mycket som Matthew McConaughey klarar av). Vad värre är att det gamla fallet liknar det som nu pågår!

Det här är en hygglig spänningsfilm, med bra rollbesättning och disposition. Matthew McConaughey får man stå ut med, då han trots allt passar in, särskilt i början.

The Lincoln Lawyer (2011) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1189340/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: