F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordHollywood Ending (2002)

skrivet av Janne 2012-05-12 10:13:01

Komedi av Woody Allen.

Val (Woody Allen) är en regissör på dekis. Efter att ha ställt till en massa bekymmer med psykiska och neurotiska svängningar får han nu nöja sig med att filma reklam. Samtidigt har hans exfru Ellie (Téa Leone) blivit ihop med big shot-producenten Hal och av någon anledning, förmodligen av kärlek, driver hon en övertygande kampanj hemmavid för att de ska låta Val regissera en ny långfilm. När Val får erbjudande är han tveksam, framförallt till att jobba med exfrun och hennes nya kille, men är mer eller mindre tvungen att ta chansen för att rädda karriären. Men när det väl är dags för inspelning drabbas Val av nya psykosomatiska episoder: han blir blind.

Det är sällan jag aktivt väljer att se en Woody Allen-film, men när det väl blir av så är de trevliga, men också väldigt likadana. Woody Allen spelar någon typ av kreativ skapare som regissör eller journalist eller professor (i Whatever Works spelade Larry David Woody Allen-rollen) med grava neurotiska bekymmer och unga flickvänner. Sedan går de runt och muttrar och pratar oavbrutet, med många farsartade ordvitsar, men också mycket av den självgoda och samtidigt självdistanserade humorn som t ex präglar Seinfeld, som väl är lite av en amerikanskjudisk tradition.

När filmen till slut når en brytpunkt, en slags klimax, där man undrar hur det hela nu ska sluta, så vänder det och en Hollywood Ending slätar ut allt på två minuter.

Vid en närmare titt så visade sig att jag skrev ungefär samma sak om Whatever Works: http://grymt.org/filmblogg/?cmd=viewFilm&fId=192

Hollywood Ending (2002) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0278823/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: