F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordCrazy Heart (2009)

skrivet av Janne 2012-06-20 20:31:37

En riktigt mysig och bitvis även stark dramakomedi om den avdankade countrystjärnan Bad Blake (Jeff Bridges) som gravt alkoholiserad åker runt i Södern, spelar på syltor och ligger med mogna fans. Besparingar har han dessvärre inte och det tar emot att samarbeta med forne bandkamraten, numera storstjärnan Tommy Sweet, som vill ha nytt material från honom. Han tycks helt enkelt ha kastat in handduken, accepterar sin dåliga hälsa och den milda tröst som whiskyflaskan skänker honom.

I samband med en spelning i en ny stad lovar han att ställa upp på en intervju för lokaltidningen och det visar sig snart att den avsevärt yngre journalisten Jean (Maggie Gyllenhaal) och Bad kommer väldigt bra överens med varandra. De blir inte bara kära, utan Bad briljerar också som en slags extrapappa till Jeans fyraårige son.

Vi får aldrig riktigt veta hur länge Bad levt det gamla livet, men förmodligen länge och frågan blir snart huruvida hans nedåtgående kurva ska fortsätta i den nya situationen eller om han kan finna energi i den nya kärleken för att häva sig upp till anständig nivå igen.

Med två favoriter som Bridges och Gyllenhaal kan det inte gå fel sett till skådespeleriet. Det finns några svårförståeliga inslag och scener, t ex det att Jean, en ensamstående mamma, faktiskt faller för en smutsig alkis, även om han i Bridges gestaltning givetvis är oemotståndligt charmig. En annan scen, som möjligen kan tolkas på flera nivåer, men som ändå är irriterande är när Jean blir så rörd över Bad Blakes talang att hon gråter ut. Jag vet inte, men det stack lite i ögat. Och jag vet inte heller, Colin Farrell som countrystjärna.

Men i övrigt alltså en utsökt film, ackompanjerad av lättlyssnad countrymusik och det starka dramat till trots, med många väldigt roliga och komiska scener.

En extra krydda blev det med Viaplay:s textning där siffrorna genomgående av någon anledning var omvända. Bad Blake menade att han var 75 år gammal och att har en son som är 92, och så vidare.

Crazy Heart (2009) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1263670/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: