F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Descendants (2011)

skrivet av Janne 2012-06-21 17:02:29

Ett drama av Alexander Payne där den hawaiianske markägarmogulen Matt King (George Clooney) får se sin hustru Elizabeth bli svårt skadad i en båtolycka. Helt plötsligt är det för sent att bli en bättre och mer närvarande äkta man, och helt plötsligt måste han ta allt ansvar för de två döttrarna, tioårige Scottie (Amara Miller)och den tonårstrotsiga Alexandra (Shailene Woodley). När han hämtat hem Alexandra från internatskolan avslöjar hon dessutom varför hon varit ovän med mamma under det senaste halvåret - hon hade upptäckt att mamma hade en affär med en annan man. För Matt blir det ytterligare en utmaning, att handskas med de känslor av frustration, ilska och bitterhet som uppstår ur detta och samtidigt sköta allt kring fruns närstående död.

Filmens karaktärer är alla tämligen älskvärda trots deras olika brister, som väl egentligen bara bekräftar deras mänsklighet. Matt och döttrarna, Alexandras flummige, men på något sätt ändå kloke vän Sid, Elizabeths föräldrar, Matts alla kusiner, alla vänner, Elizabeths älskares fru, ja, nästan alla är härliga. Endast Elizabeths älskare, Brian Speer, fastighetsmäklare närmar sig person man inte sympatiserar med. Lämpligtvis spelas han av Matthew Lillard som har en enastående historik av att spela irriterande typer, med början i de tidiga Scream-filmerna.

Det hawaiiska landskapet utgör en otroligt vacker fond till händelserna och den avskalade musiken sätter tonen perfekt. Det är i alla avseenden en snygg film.

De unga skådespelarna är fantastiska, vilket alltid är särskilt imponerande. Och efter att på sistone ha sett så många filmer där slutet lämnats öppet för tolkning kändes det otroligt skönt att The Descendants ror historien i hamn.

Denna känslomässiga resa med mycket mörker, men också en hel del värmande humor och kärlek kanske kommer att kännas lite plattare i händelse av omtittning om tio år, men ta mig tusan, idag blir det toppbetyg.

The Descendants (2011) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1033575/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: