F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordLove and Other Drugs (2010)

skrivet av Janne 2012-06-24 10:39:14

Jake Gyllenhaal spelar Jamie, sonen i en välutbildad och framgångsrik läkarfamilj, men som själv hoppat av läkarstudier för att istället flacka runt mellan jobb och tjejer, och är därmed lite av familjens svarta får, trots att lillebror är ett än mer hopplöst fall men ändå gjort en god affär i den växande IT-branschen på 1990-talet.

Jamie hamnar på Pfizer som läkemedelsförsäljare och det går rätt trögt, för motståndarna ligger steget före och det är svårt att få läkarna att överge Prozac till förmån för Zoloft, särskilt som det enligt filmens beskrivning i stor utsträckning handlar om att smörja in doktorerna på individnivå för att få dem att börja skriva ut. I samband med försäljningen kommer han dock i kontakt med en ung parkinsonspatient, Maggie (Anne Hathaway), och de inleder en romans. Jamie brukar sällan intressera sig för något annat än det köttsliga och likaså visar det sig att Maggie inte helst vill knyta några band, eftersom hon är säker på att bli övergiven när sjukdomen såsmåningom tar över. Som tvåpoliga magneter växlar de mellan att dras ihop och stötas ifrån.

Vid sidan av kärleksaffären försöker Jamie slå igenom och hans chans kommer när Pfizer introducerar ett blått piller som förbättrar manlig prestation.

Berättelsen om Viagra bygger på en reportagebok av Jamie Reidy och därmed är åtminstone den delen av filmen verklighetsbaserad. Det verkar inte som att kärlekshistorien med parkinsonstwist är det.

Därmed känns det också som att filmen står på två ben som vill åt olika håll: lite big business- och försäljarsatir blandas ihop med en konventionell romcomberättelse, utan att det riktigt tar fart. Gyllenhaals playertyp känns också lite beige och överspelad.

Gyllenhaal och Hathaway är också tämligen nakna i filmen. Inget fel i sig, det är nästan mer irriterande när folk skyler sig onaturligt i olika situationer, men sett till den märkliga moralismen i amerikansk kulturen, där det näckas ganska sparsamt (samtidigt som våld är nemas problemas) känns det lite ovärdigt att göra det i en ganska blek film som denna.

Love and Other Drugs (2010) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0758752/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: