F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Best Exotic Marigold Hotel (2011)

skrivet av Janne 2012-07-26 01:04:30

Ett brittiskt drama om pensionärer som av skilda anledningar väljer att bosätta sig på hotellet Marigold i Indien, som inte visar sig vara lika luxuöst som på förhand utlovats, men i sällskap av varandra och de helhjärtade och optimistiska insatserna av den unge hotellmanagern Sonny, uppstår ändå trivsel och starka nya band.

Evelyn (Judi Dench) checkar in för att hennes man dött och hon inte vill vara till last och bo hos sin son, samtidigt som hon vill prova att stå på egna ben. Graham (Tom Wilkinson) säger upp sig från universitetet och drar iväg. Han har varit ensam för det mesta och det visar sig att ungdomskärleken finns i Indien. Makarna Ainslie vill inte hamna på ett ålderdomshem med inrutat och mekaniserat liv och provar Indien, där de dock upplever tillvaron farligt olika. Madge och Norman är två singlar som söker efter kärlek och nya upplevelser på ålderns höst, medan Muriel hamnar på hotellet inom ramen för ett projekt där britter undkommer höftoperationskön genom att genomföra den i Indien istället. Samtidigt får vi se den unge Sonny inte bara kämpa med hotellet, utan också med kärleken, där hans förälskelse inte är den som mor föreslagit som en framtida hustru.

I överlag är det mycket snyggt foto från Indien, men i huvudsak på sådant som man kunde förvänta sig, men kanske är det för att de bilder man redan hade är ganska sanna: kaotisk trafik, överfulla bussar, överfulla gator, hopvis med barn som följer efter engelsmännen och tigger och elefanter överallt. Möjligen kan det ses som en smula exotiserande. Mellan en del starkare scener uppstår det även en slags Bollywood-feeling när de indiska huvudpersonernas konflikter och förvecklingar avhandlas på ett ibland kanske väl glättigt sätt som inte riktigt rimmar med resten av filmen.

The Best Exotic Marigold Hotel (2011) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1412386/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: