F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Bucket List (2007)

skrivet av Janne 2013-01-03 16:57:06

Lite ovanlig ingång till en film, när Carter (Morgan Freeman) och Edward (Jack Nicholson) träffas på sjukhus med varsina cancerdiagnoser. Carter är en helt vanlig mekaniker som jobbat hela sitt liv för att få iväg sina barn på college, medan Edward faktiskt äger själva sjukhuset och även om han är stenrik, måste det sägas att han också började med tomma fickor. De är två motpoler: där den ena satsade på familjelivet och gav upp sina egna drömmar (Carter ville bli historiker, innan frun blev gravid), så har den andra flera kraschade äktenskap och brutna relationer med barn vid sidan av den framgångsrika karriären. Två sidor av myntet The American Dream.

Det visar sig att Carter skrivit på en sk bucket list (utifrån ett amerikanskt uttryck för döden, to kick the bucket (läs mer på Wikipedia)) - saker han ska göra innan han dör. När han får ett negativt besked om sina framtidsutsikter slänger han iväg sin lista, som Edward sedan fiskar upp och blir delaktig i - med hans pengar kan de faktiskt effektivt genomföra de flesta punkter. Och så håller de på med det, tills det är dags att åka hem till familjen.

Både Freeman och Nicholson gör ganska typiska roller, och till råga på allt får Freeman också agera berättarröst - sett till textkompositionen är det som om Red från Nyckeln till frihet återuppstått. Det är samma sympatiska och folkliga schvung i texten. Det här ska väl, innehållet till trots, vara mer komedi än drama, men humorn smakar lite gammalt och klumpigt, men det är givetvis också mysigt och ibland känslosamt.

Lite känns filmen också som slutet av vilken film som helst, när spänningen är borta och vi bara får veta lite hur det gick sedan, fast tvåtimmarsversionen. Det finns ju inte direkt någon spänning i det hela.

The Bucket List (2007) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0825232/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: