F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Station Agent (2003)

skrivet av Janne 2013-01-05 11:05:11

Fin är en kortvuxen man (we care about the small people) som gillar att vara för sig själv och den ende han tycks ty sig till är modelljärnvägbutiskinnehavaren Henry, som han också jobbar för. När Henry dör visar det sig att han testamenterat lite mark och en liten stationsbyggnad vid järnvägen till Fin, som snabbt packar sin väska för att flytta in där, möjligen särskilt inspirerad av den handhavande advokatens kommentar om att det inte finns någonting därute.

Med sedvanlig beredskap på glåpord, stirrande ögon, påhopp, fniss och skratt möter Fin människorna i bygden. Det visar sig att det sträcks ut många händer här, men Fin är skeptisk och försöker hålla sig undan. Här finns korvförsäljaren Joe som står utanför stationsbyggnaden och verkar ensam och i behov av sällskap och vänskap. Här finns också Olivia, en något äldre och yvig konstnärstyp, som till en början håller på att köra över Fin när hon fipplar med mobilen i bilen. Vid stationen hänger också 8-årige Cleo, ett barn som verkar ensamt, men som delar fascinationen för tåg med Fin. Härute, där det inte skulle finnas någonting, finns i själva verket med massor - men hur mycket ska Fin våga investera i de nya relationerna?

Den här typen av independentfilmer från amerikansk landsbygd med intressanta karaktärer är precis min typ av film. Bortsett från någon scen och kanske lite väl många små steg längs olika järnvägsspår är detta utmärkt.

The Station Agent (2003) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0340377/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: