F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordSilver Linings Playbook (2012)

skrivet av Janne 2013-03-26 22:01:53

Pat (Bradley Cooper) kommer hem och hittar sin fru i duschen kopulerandes med en äldre historielärare till tonerna av det äkta parets speciella kärlekslåt, varpå Pat tappar koncepten och tokmisshandlar mannen grovt. Han blir dömd, sedermera till vård, när det framkommer att han är bipolär. Efter en tid på institution med terapi och medicin (nåväl) uppstår en möjlighet för Pats familj att ta hand om honom i den fortsatta återanpassningen hemma. Med viss tvekan gör mamman slag i saken utan att konsultera Pat Sr. (Robert De Niro) och de får hem en ibland oberäknelig virvelvind till medelålders son, som mot gängse logik dessutom är besatt av att rädda äktenskapet med frun Nikki.

På en middag hos bästa kompisen Ronnie kommer Pat i kontakt med unge Tiffany (Jennifer Lawrence), vars man dött, varefter hon varit utåtagerande på alla tänkbara sätt, inte helt olik Pat själv. Tiffany föreslår visserligen att de kan ligga om ljuset är släckt, efter att hon först lackat ur halvvägs in i förrätten och fått med sig Pat från middagsbjudningen, men dessa två taggiga individer är inte alls kompatibla till en början. En vänskap växer emellertid fram när Tiffany lovar att i smyg leverera brev till Pats fru, som han själv fått kontaktförbud för, medan Pat lovar att dansa med Tiffany på en kommande danstävling.

Handlingen är uppenbart svårsammanfattad. Men till syvende och sist är det hela en ganska konventionell romantisk komedi, med bipolär sjukdom och dylika icke-synliga åkommor som fond. Denna romcom är av den varmare varianten, ständigt rolig och behaglig, utan vare sig riktiga elakingar eller svåra stunder av mörker.

Silver Linings Playbook (2012) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1045658/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: