F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordArgo (2012)

skrivet av Janne 2013-04-13 23:46:53

Iranska revolutionen har börjat och i Teheran bryter sig folkmassorna in på amerikanska ambassaden i protest mot att USA skyddar den tidigare västvänliga shahen Mohammad Reza Pahlavi. De flesta vid ambassaden blir tagna som gisslan, medan en handfull sjappar strax innan invasionen och flyr till den kanadensiska ambassaden.

I USA försöker utrikesdepartementet och CIA slå sina kloka skallar ihop för att komma på hur man ska få ut de sex hos kanadensarna. Någon föreslår att man levererar cyklar så att de kan cykla genom öknen och på så vis passera gränsen, någon annan att de ska spela gästlärare som är på väg hem. Men så kommer Tony Mendez (Ben Affleck) med idén: De ska sätta igång en Hollywoodproduktion och bilda ett team som söker exotiska inspelningsplatser. Mendez åker dit och hämtar dem sen åker de hem som ett komplett filmteam. En galen idé, tycker de flesta, den bästa dåliga idén, argumenterar Mendez och får till slut godkänt.

Det är en underhållande och spännande film baserad på verkliga händelser. Läser efteråt på Wikipedia och finner att precis de delar av filmen som känns för tillrättalagda också är det. Lite trist är det också att filmen börjar riktigt trovärdigt, men när man väl valt filmspåret så blir den plötsligt lite mer alldaglig och lite väl lattjo, i synnerhet när John Goodmans och Alan Arkins filmbranschfigurer träder in.

Sammantaget en knapp fyra, och därmed får man väl anta att priset för bästa film på Oscarsgalan 2013 var ett politiskt uttalande.Argo (2012) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1024648/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: