F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Words (2012)

skrivet av Janne 2013-09-23 20:09:31

Rory Jansen (Bradley Cooper) är en hygglig författare, men när han ännu inte slagit igenom är förlagen kallsinniga - många arbetstagares moment 22. Han fortsätter att kämpa och drömma, och helt plötsligt får han sitt drömverk i händerna. Han hittar det i den slitna portföljen som han fick av frun under bröllopsresan, ett fantastiskt manus med flera decennier på nacken. Han är så fascinerad att han skriver av den, med stavfel och allt. När hans fru hittar texten i datorn blir hon så tagen att hon börjar gråta och säger att hon äntligen förstår honom. Lockelsen till att vinna ära och berömmelse och fruns och familjens respekt blir stor.

Ett stabilt amerikanskt drama, med tydligt och trivsamt upplägg av berättelsen, ofta driven av en berättarröst, där det inte bara handlar om Jansen, utan också om berättelsen i boken han stjäl och i ett ytterligare steg om författaren som skriver om Jansens öde. Det kan verka lite rörigt, men det är det inte direkt. Snarare är det ett grepp för att få filmen verka smartare än vad den kanske är, ett grepp som fungerar rätt bra. Men någonstans pyr en liten känsla av att det hela kunde ha blivit fantastiskt med lite mer tålamod, vilket ofta är den vanligaste bristen i Hollywood.

Bradley Cooper känns svår i den här rollen, det är något rastlöst och omoget i hans ögon, som gör att det inte är helt enkelt att betrakta honom som en man med författardrömmar. Möjligen är det hans tidigare filmer som påverkar bilden av honom, eller vad sägas om Baksmällan-filmerna? Dock fungerar han i dramakomedin Silver Linings Playbook (2012). Men här känns det sådär.

The Words (2012) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1840417/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: