F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordAll Is Bright (2013)

skrivet av Janne 2014-02-08 23:53:51

Enligt IMDB är ovanstående filmens originaltitel, vad det nu än innebär. I Sverige är den ute på DVD som Almost Friends och i filmens förtexter står det Almost Christmas. Luktar lite desperation, som att man försöker få nya chanser under ny flagg. Det är inte utan att man blir skeptisk.

Nå, Dennis (Paul Giamatti) muckar från kåken och får se sin tidigare bäste vän Rene (Paul Rudd) ha övertagit hans plats hos fru och dotter. Frun har dessutom sagt till dottern att Dennis dog i cancer. Bister start på det hederliga livet, särskilt som det inte finns några jobb i den del av Quebec där Dennis måste vara under den villkorliga frigivningen. Efter att ha gett Rene en käftsmäll lyckas Dennis dock tjata till sig en plats på julgransgiget till New York; de ska kränga kanadensiska granar under december och få pengar för några månader. Det blir fortsatt bistert, eftersom Rene avslöjar att pengarna också ska gå till en förlovningsring. Efter en bedrövlig start i ett ganska eländigt gatuhörn tar försäljningen fart, men man har nog en god känsla av att det på något vis ska gå åt fanders igen.

Dramakomedi kallas den, men dramat dominerar och förstärks med stänk av komisk svärta. Det är smutsigt och kärvt, men i botten finns en god portion värmande mänsklighet. Tempot är långsamt och fotot härligt naket och rått. Kul att se Paul Rudd i en ickeknasig film, även om Giamatti är bäst.

All Is Bright (2013) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1462901/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: