F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Spectacular Now (2013)

skrivet av Janne 2014-03-05 21:13:46

Independentdrama i highschoolmiljö. Sutter njuter av nuet under sista året i skolan; skolan går inget vidare, men han trivs med sin fantastiska tjej och alla i omgivningen och i ständig salongsberusning. Tjejen gör dock slut eftersom Sutter inte visar några tecken på att vilja tänka allvarligt på den stundande framtiden och för att han är smålullig mest hela tiden. Ett hårt slag för Sutter, som super till ännu hårdare och vaknar så småningom däckad på en gräsmatta, där en vanlig helylletjej från skolan, som ingen och allra minst han själv annars lägger märke till, hittar honom när hon delar ut morgontidningar. En vänskap uppstår, kanske något lite mer än så, men Sutter tycks fortfarande önska ett återförenande med exet, eller om det mer är den tid som de hade ihop han trånar efter, den där skolans slut och det ansvarsfulla livets början fortfarande var långt bort. Skolans hot om att han kanske inte når examen rycker han på axlarna åt och spetsar sin pappmuggsläsk med whisky.

En stark film om en 18-årig alkoholist som finner styrkan genom flaskan, men samtidigt bäddar för sin undergång. Det är så typiskt; han känner sig säker i ruset, bygger sin självbild på det, medan andra förstås tisslar och tasslar om hans skick och redan vid 18 års ålder riskerar han sitt jobb och sina relationer, eller än värre, dra med sig folk i fallet

Filmen bär också etiketten dramakomedi, möjligen lite åt romcom (ett omaka par), men det är inte vidare mycket komik här, utan det här är en riktigt jävla bra dramafilm. För regin står James Ponsoldt. I huvudrollerna som Sutter och helylletjejen Aimee ser vi Miles Teller respektive Shailene Woodley.

The Spectacular Now (2013) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1714206/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: