F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordPrisoners (2013)

skrivet av Janne 2014-03-16 22:09:07

Thriller om grannfamiljerna Dover och Birch som får se sina små döttrar försvinna under thanksgivingfirandet. Ganska snart haffar man den husbil som synts i närheten och föraren, kufen Alex Jones, i den. Det saknas dock bevis och utredaren Loki (Jake Gyllenhaal) anför till familjerna att Jones har en tioårings förstånd och nog inte skulle klara av ett bortförande. Pappa Dover (Hugh Jackman) är dock inte imponerad och tar saken i egna händer, samtidigt som Loki systematiskt fortsätter att bearbeta fallet och tiden rinner iväg.

Men det är nog inte själva berättelsen som är det märkvärdiga här, det skulle kunna ha varit en Beck-film eller ett avsnitt av CSI, utan det är berättandet. Filmen är riktigt snygg och stämningsfull. Fotot gör varje scen intressant och sett till färger och stämning känns en klassiker som När lammen tystnar som en nära släkting. Karaktärerna får tid på sig att växa ordentligt, och Gyllenhaal och Jackman spelar på toppen av sin förmåga, liksom samtliga misstänkta psykfall. Regissören Denis Villeneuve kvalificerar sig rakt upp på listan över intressanta hantverkare att hålla ögonen på, samtidigt som hans tidigare repertoar måste spanas in.

Det hade kunnat bli en femma för den här, men man blir lite besviken i slutet då det kan upplevas att den systematiska superutredaren för ett ögonblick är lite trög i skallen.

Prisoners (2013) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1392214/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: