F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 604

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Avgrunden (2023)

Tetris (2023)

Leave the World Behind (2023)

Filth (2013)

Game Night (2018)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThe Way Way Back (2013)

skrivet av Janne 2014-04-04 11:32:43

Dramakomedi om tonåringen som känner sig utanför och för en kamp mot hela världen - jag gillar det redan. Pam (Toni Collette) har hittat sin nya kärlek i Trent (Steve Carell) och nu åker de till Trents sommarhus vid havet med respektive barn, Trents typiska fjortistonåring Steph och så huvudrollsinnehavaren, Pams blyga son Duncan. På vägen dit när alla andra sover i bilen försöker Trent dra av ett bra, peppande snack och frågar hur Duncan ser på sig själv på en skala 1-10. Pojken tycker att det är fånigt, men tvingas svara och säger att han är en sexa. Den sanne pedagogen Trent, som inte uppskattar Duncans inåtvändhet och blyghet, säger vad han tycker; att Duncan är en trea och att han nu har chansen att ta till vara på de möjligheter som semestern ger och jobba sig upp. Bra snack.

Sedan fortsätter misären: folk undrar var Duncan är eller har varit, tycker att han ska vara med på middagar och tillställningar, men väl där är det ingen som bryr sig om honom, och för honom finns inget att hämta bland ytliga tonåringar och semesterberusade vuxna människor.

Dessbättre råkar Duncan komma i kontakt med äventyrsbadsinnehavaren Owen, ett förvuxet barn förvisso, men ändå med förmågan att lyfta upp Duncans sinnelag avsevärt. Han börjar hänga på badet, få känna sig som en i gänget och det blir hans fristad på dagarna, mellan allt elände hemmavid.

Men som alla semestrar så tar även den här slut.

Bitterljuvt så klart; starka känslor och varm humor dominerar. Härligt semestrig miljö och riktigt fint skådespeleri. Jag kan dock inte släppa vissa små, egentligen meningslösa, detaljer som förstör lite av den autentiska känslan, som att Duncan råkar se Owen från bilen och sedan på ett lunchhak, innan han smiter in på äventyrsbadet och blir uppsnappad av Owen direkt. Det är som att tonen i hela filmen vrids lite mer åt knashållet på äventyrsbadet, medan scenerna i och kring huset är mer konventionell dramakomedi.

The Way Way Back (2013) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1727388/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: