F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 595

Genomsnittsbetyg: 2,81

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Toivon tuolla puolen (2017)

Le Havre (2011)

Laitakaupungin valot (2006)

Kauas pilvet karkaavat (1996)

Pidä huivista kiinni, Tatjana (1994)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordMission: Impossible (1996)

skrivet av Janne 2015-01-06 12:17:50

Riktigt underhållande action i regi av Brian De Palma med Tom Cruise i huvudrollen som IMF-agenten Ethan Hunt. Han är gruppledare för en insats i Prag under överseende av chefen Jim Phelps (Jon Voight) när plötsligt allt går fel och enbart Hunt tycks överleva. I kaoset upptäcker han att ett annat IMF-team är på plats och när han efteråt träffar storchefen Kittridge blir han varse om att hela operationen var en bluff i jakt på en intern läcka - och eftersom Hunt var den som överlevde blir han misstänkt. Han måste fly och lösa mysteriet på egen hand, och det kan man ju räkna med att han gör - på mycket spektakulärt sätt.

Det allra bästa i filmen är den spännande, osäkra stämningen som ofta finns i agentfilmer. Spänningen vid operationen, Hunts möten med olika person efteråt som man inte riktigt vet var de står och den osannolika kuppen mot CIA-högkvarteret. I slutet blir det konventionell tokaction, som är mer en gäspning. En lustig scen är när Hunt ska leta information på internet, eller i själva verket leta UseNet-grupper där han hoppas finna förrädarens kontakt Max, så börjar han gnugga ögonen i frustration efter första sökningen, som att han suttit där i timmar!

Trots att jag sett denna flera gånger (hade den på VHS och den åkte ofta igång när vi drällde hem från krogen med pizza i bagaget) och gillar den, så har jag aldrig sett någon av uppföljarna.Mission: Impossible (1996) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0117060/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: