F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordThis Is Where I Leave You (2014)

skrivet av Janne 2015-11-24 08:29:30

En film om en dysfunktionell familj av judiskt ursprung som återförenas efter att pappa gått bort. You had me at dysfunktionell!

Judd Altman (Jason Bateman) har det kärvt; han kommer hem tidigt med födelsedagstårta till frun, men hittar henne i sovrummet, rödkindad och naken under hans chef. Han dekar ner sig och i samma veva kommer beskedet att pappa är död.

Familjen samlas i föräldrahemmet där mamma (Jane Fonda) meddelar att de ska sitta shiva, en judisk tradition där man inleder sorgearbetet med tillsammans sörja i sju dagar, vilket ska ha varit pappas önskan. Så de samlas:

Äldstebrodern Paul som blev den som stannade kvar hemma, tog hand om familjeföretaget och familjen, och som blev ihop med Annie, som egentligen var kär i Judd. De är nu ofrivilligt barnlösa och lagom till sammankomsten är det ovulation på gång.

Syster Wendy (Tina Fey) som verkar olycklig över att ensam behöva kämpa med barnen, medan maken för jämnan är på affärsresor och vid hemkomsten blir det uppenbart att hennes enda riktiga och oförstörda kärlek är den till grannpojken Horry, som nu också är medelålders men hjärnskadad.

Lillebror Phillip som förblivit en förvuxen lillebror, en känslig men avig typ som går på magkänsla. Lagom till festligheterna dyker han upp med en ny fästmö, en äldre rik kvinna, en relation som hela familjen snabbt inser kommer att bli kortvarig.

Och så Judd, som inser att han är en fyrkant som vill göra det bekvämt och okomplicerat för sig, att han förmodligen aldrig riktigt älskat eller brytt sig om något, att han levde sitt liv "lyckligt" i minst ett år medan frun hade ett ytterligare förhållande är beviset.

Det finns en del utsvävningar och förvecklingar som känns lite väl hastiga och irriterar en smula, men spelet mellan syskonen och släkten är ljuvligt. Att jag är svältfödd på film kan också påverka, men jag klickar in en fyra och är mycket nöjd. Snygg titel också.


This Is Where I Leave You (2014) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1371150/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: