F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 568

Genomsnittsbetyg: 2,79

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (85)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

The Ritual (2017)

Super Mario Bros. Movie (2023)

Tisdagsklubben (2022)

Mothering Sunday (2021)

You People (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordGold (2016)

skrivet av Janne 2018-01-27 21:59:21

Hur är det? Ser inte den här forne filmälskaren några filmer längre? Inte direkt. Det är klart att en och annan klassiker delvis återavnjutits på TV, några TV-serier har passerat och somliga barnfilmer har setts uppemot hundra gånger: kommer väl att lämna några ord om dem också. Men bottom line är att man måste ha ro att se en hel film från början till slut och gärna lite reflektionstid därtill, för att kunna säga något om helheten av en film.

Första inlägget på nästan ett år handlar om Gold, där vi får följa den sluskige gruvprospektören Kenny Wells som får se familjeföretaget, när det väl hamnat i händerna på honom, hamna vid ruinens brant. Efter en massiv fylla får han en uppenbarelse i sömnen som får honom att sätta allt på ett sista kort: den äventyrlige geologen Acostas teorier om guldfyndigheter i Indonesien. Han gör allt för att sälja det han har att sälja, dvs till en början ingenting, sedan Acostas namn, sedan Acostas magkänsla och så småningom doften av guld. Snart har de råd att återupprätta ett kontor istället för att driva företaget från en bar i Nevada och efter provborrningarna vaknar även Wall Street. Wells har kanske ett gott hjärta och lite street smartness, men det är också därför finansvärldens strama kostymer inte tycks riktigt omfamna honom.

Kenny Wells är yvig, lite spänd, ständigt svettig i ansiktet och språkar med lindrig syddialekt, alltså spelas han av Matthew McConaughey. Han gör det riktigt bra. Men allvarligt talat, det är i huvudsak exakt samma karaktär som Woody Harrelsons enarmade bowlingstjärna på dekis i Kingpin.

Gold (2016) på IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1800302/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: