F I L M

- visa filmer

F E E D B A C K

- kommentarsflöde
- startsidan

L Ä N K A R

- IMDB
- TV.nu
- Jannes blogg
- Grymt.org

S T A T S

Antal filminlägg: 601

Genomsnittsbetyg: 2,82

Flest sedda filmer per månad: 19 filmer i januari 2009

Flest filmer från: år 2011 (88)


S Ö K


SENASTE FILMERNA

Filth (2013)

Game Night (2018)

A Most Wanted Man (2014)

The American (2010)

Konferensen (2023)KOMMENTARER

Her (2013)
av Janne

Elena (2011)
av Janne

Stoker (2013)
av Janne

Shrink (2009)
av Janne

My Week with Marilyn (2011)
av JanneLOGGA IN

Användarnamn

LösenordA Most Wanted Man (2014)

skrivet av Janne 2023-10-15 22:14:31

Spännande spionthriller efter bok av le Carré förlagd till en underrättelsevärld på helspänn i kölvattnet av 11 september. En superhemlig och informell antiterrorenhet i Hamburg ledd av en avdankad men dedikerad chef Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffman) får upp ett spår på en tjetjensk radikalist, samtidigt som de bevakar en religiös ledare som till synes gör allt rätt, men som de misstänker finansierar terror. Här är det inte bara fienden som är fiende, utan som vanligt är det, trots allmänt vänskapliga band mellan länder, en kamp mellan underrättelseorganisationernas olika intressen och strategier med internationella brottslingar. Det blir spännande ända in i kaklet.

Anton Corbijn står för regin och levererar ett snyggt paket, dels i sin egen anda, men även i någon sorts le Carré-filmatiseringsanda.

Filmen blev Hoffmans sista innan han dog av en överdos. Mot slutet spelade han rejält slitna figurer och var kanske också rejält sliten själv, åtminstone spelar han dem fruktansvärt bra. Här tänkte att hans ofta bleka ansikte, var ännu mer slitet, nästan gråblekt, som om den förebådade vad som komma skulle.

Rachel McAdams spelar människorättsjuristen som försöker hjälpa tjetjenen. Robin Wright är amerikanernas representant. Tyske Daniel Brühl (Joyeux Noël, Inglorious Basterds och den nya filmatiseringen av På västfronten intet nytt) gör sin vanliga uppspelta men tydligt innerst inne lite osäkra teamspelare i Bachmanns grupp. Och Rainer Bock spelar en av Bachmanns motståndare nationellt, som har Liam Neesons ögon så att man blir förvirrad, men i övrigt egentligen inte ser ut som honom - tänkte på det redan när han medverkade i TV-serien Better Call Saul.

A Most Wanted Man (2014) på IMDB: https://www.imdb.com/title/tt1972571/

Kommentarer

Inga kommentarer.

Skriv kommentar

Ditt namn:


Rubrik:


Inlägg:


URL till din hemsida/blogg:


Är du en människa? Skriv isåfall ja i rutan nedan: