Kategorier
Spaning

Grand Theft Auto-tankar

Hmm, hmm… hur ska jag på snabbaste och coolaste sätt positionera mig framför den röda skåpbilen?

IMG339

Kategorier
Samhälle

Hurra för vinsten!

Nej, men se vad roligt att Swedbank gör en vinst på 4,9 miljarder och ägarna har att se fram emot en storutdelning. Jag har dragit mitt strå till stacken: tack vare räntegapet mellan in- och utlåning har jag bidragit med någon tusenlapp. För ett vanligt lån (billån) betalar man 5,75% ränta, medan sparkontot snabbare än ögat följt efter reporäntesänkningarna och nu ligger 0,6%.    Inte nog med räntegapet, jag har ju bidragit med mer också: som tack för att jag är kund, har pengarna hos Swedbank och använder deras olika tjänster så betalar jag olika avgifter om knappt 500 kronor. Det är en avsevärd ökning av mitt bidrag till bankens resultat, och skulle man räkna med avgifterna till en sammanlagd effektiv ränta, börjar man närma sig Ellos-nivåer. För rättvisans skull, det finns ju andra därute som kan behöva vinster nästa år, ska jag överväga byte av bank.

http://www.dn.se/ekonomi/vinstfest-for-swedbank

 

Kategorier
Data/IT

Appleskrutt

Försöker uppdatera en iPhone. Apple är hopplöst: sega servrar för hämtning av program, stabbiga alternativ eller inga alternativ alls: allt ska ske per automatik, men när automatiken inte fungerar är man körd.

Kategorier
Personligt

Drömmaren II

Hela denna vecka har jag haft fascinerande drömmar på natten. Det började redan natten mot måndag. Drömmen innehöll inslag både från Björklövens haussade hatmatch mot Sundsvall i lördags och den fantastiska dokumentären om 22 juli-attentatet i Oslo och Utöya med fokus på offrens fruktansvärda upplevelser som på söndagskvällen visades i Dokument utifrån special. (Se på egen risk, fast gör det ändå: http://www.svtplay.se/video/971240/dagen-som-norge-aldrig-glommer) I drömmen var jag hemma på Ålidhem och det var allmänt dålig stämning, tror det handlade om att det hade varit ett evenemang om nu var slut och den dåliga stämningen hade följt med ut på gatan, man fick se sig över axeln både en och två gånger. Men snart blir det värre, för Ålidhems centrum drabbas av terrordåd i form av brinnande Saab 900 som på något sätt kommer i full fart mot entrén där jag står, den vid Kryddhyllan. Det blir panik och jag flyr in, för att söka upp den östra utgången, bara för att då upptäcka att ytterligare en brinnande bil flyger fram. Jag tror jag vaknar där någonstans, och så småningom står det klart att sömnen inte hållit god kvalitet.

Och så har det fortsatt resten av veckan, inte fullt lika dramatiskt, men lite omskakande hur som helst.

Kategorier
Personligt

Drömmaren

När jag lade dagens rad på stryktipset kändes den så bra att jag helt spontant halkade in på olika sajter för husleverantörer (aldrig haft en tanke på att besöka sådana sidor). Är jag ensam med 13 rätt blir det förmodligen ett nybygge, nära Bottenhavet någonstans.

Kategorier
Spaning

Vardag

Första vardagen 2013 avklarad.

Inget särskilt att rapportera om.