Kategorier
Kultur

TV-seriens natur

Numera är det lätt att maratonkonsumera TV-serier. Det är inte ovanligt att folk sveper hela säsonger på en helg och är lyriska. Men än så länge finns det väl inga serier som görs med maratontittarna i åtanke, utan huvudfokus måste ligga i TV-mediets intressen. Små spänningsmoment för reklampauser och cliffhangers till nästa avsnitt i serier där berättelsen skrider fram i varje avsnitt  eller tröttsamt upprepande av gimmickar i serier med fristående avsnitt.

I dagarna två har The Killing, den amerikanska versionen av danska Brottet (Forbrydelsen), fått chansen med Joel “JW” Kinnaman i en av huvudrollerna. Ett hyggligt polisdrama i grunden, men inget märkvärdigt, samtidigt som TV-serie-egenskaperna går en på nerverna: tittar du på tre avsnitt blir spänningstopparna ganska få och dököttet ganska omfattande. I mittendelen av avsnittet tänker du att det här blir den sista du ser, bara för att sedan luras in i nästa med cliffhangern, bara för att snart inse att det nya spåret var ett felaktigt spår, följt av tjugominuters koma, innan du återigen tänker att det här är tamejfan sista, innan nästa cliffhanger slänger ut kroken. Nu är jag duktigt less på att se en familj sörja, stirra ut i tomma intet, gråta, ligga sömnlös och så stirra och gråta lite till. I TV-mediets veckovisa leverans kanske det är viktigt att påminna tittarna om sorgen, men med maratontittandet blir astronomiskt övertydligt och en ren påfrestning.

Kategorier
Kultur

Black

Tommy Nilsson relanserar sig själv som Black. Måhända ett skämt, men absolut nödvändigt om man har på sitt samvete och sitt namn att på skiva frågat “Vill du ha sex med mig?“:

Kategorier
Spaning

Kunskapsbanken

Under ryggproblemstiden har det blivit ganska mycket mobilspelande, bl a frågesportsspelet Quizkampen. I detta spel finns hela 20 olika kategorier och i varje match utsätts man för sex av dem. Efter drygt 100 matcher kan statistiken avslöja vad man kan och inte kan:

Bäst, ca 7 av 10 frågor rätt:

Historiens vingslag, Film på bio, Makt & pengar, Sport & fritid

Mellansegmentet, ca 6 av 10 frågor rätt:

Fordon & trafik, Jorden runt, 2000-talet, Teknikens under, Böcker & ord, TV-serier, Nöje & media, Mat & dryck, Tro & skrock, Musik & hits

Halvkass, ca 5 av 10 frågor rätt:

Tecknat, Kropp & knopp, Djur & natur

Bedrövligt, ca 4 av 10 frågor rätt:

Data- & TV-spel, Konst & kultur, I labbet

 

Kategorier
Personligt Spaning

Medelålders

Ja, två veckor senare så börjar sittandet gå bra och en viss arbetsglädje infinner sig! Varför är man så usel på att uppskatta hälsan när man har den i behåll?

Nu gäller det att förebygga nya ryggkatastrofer och första steget är bokning av tid hos sjukgymnast. Vuxenpoäng. Medelåldersminus.

Ikväll har Björklöven första hemmamatchen i kvalserien*. För motståndet står allsvenska Karlskrona. Karlskrona, som slutade sist i allsvenskan, har nästan inte alls vunnit på bortaplan, medan Löven har vunnit nästan allt. Den trenden får hemskt gärna fortsätta, för då gör Löven ett litet ryck i tabellen!

* OBS! Kvalserien till allsvenskan.

Kategorier
Sport

Kvalserien

IMG358

Kan man tänka sig, Löven är i kvalserien* och börjar med en seger på bortaplan. Nu är det bara nio matchers krig som återstår.

* OBS! Kvalserien till allsvenskan.

Kategorier
Spaning

123

Dagens datum kan utläsas 123 och det är flaggdag. En lämplig dag!

Kategorier
Personligt

Väckarklockan

Dags att damma av bygget och väcka bloggen med ett inlägg.

Ryggskott, del 2, har utspelat sig. Dags att damma av även det bygget och väcka muskulaturen med lite träning.

Konsekvenser av ryggskottet blev bl a de första sjukdagarna sedan 2008 och missad resa till Istanbul.