Kategorier
Spaning

Flaggdag

Idag vajar flaggorna runtomkring i Sverige. Det är nämligen hans majestät konungens födelsedag, så här på valborgsmässoafton.

Jag som är född den 24 oktober får samma behandling årligen, med viss hjälp av att det också råkara vara FN-dagen, som firas till minne av FN-stadgans godkännande 24 oktober 1945, bara månader efter det andra världskrigets slut.

Kategorier
Sport

Sportresumé

Arsenal tappade ligan i november.
IFB dog i februari. Inget “slutspel” överhuvudtaget.
Arsenal tappade cupen tidigare i april.
New Jersey Devils dog inatt efter en tragisk vändning av Carolina de tre sista minuterna.

Ikväll är det Champions league-semifinal, match 1 av 2, för Arsenal. Mot United. Nu får de fan ta och tagga till lite extra. Eller helt enkelt passa till Arsjavin.

EDIT: Och för andra omgången i följd glömmer jag att Arsjavin inte får lira för att han varit registrerad i CL för förra klubben Zenit.

Kategorier
Spaning

Vårens alla odörer

När snön börjar smälta i mars och april händer det att en frän stank frambringas från ruttet gräs. Det finns de som fortfarande tror att det är en framtinad hundbajstårta som åstadkommer denna starka arom.

Jag ska se till att de ungdomar som jag utbildar inte lämnar skolan med motsvarande besvärande okunskaper.

Kategorier
Spaning

Giftas

Det finns helgkvällar då man på eget initiativ intar flytande gift som sätter olika system i kroppen ur spel. Vid ett moderat intag verkar giftet stimulerande, ångest dämpas, hämningar släpps och de flesta kommer närmare ett leende. Vid ett större intag inträffar försämringar i motorik, balans och omdöme.

Dagen efter ett större intag får vikas åt återhämtning.

Kategorier
Spaning

Våren

Visst är det trevligt med vår.

Människorna släpper fram håret ur vinterns alla mössor och istället för täckjackor har de mer kroppsnära plagg av olika slag när de kisar i kapp mot den alltmer värmande solen. Det är som att alla föds på nytt, och precis så är det också. Bort ska allt det döda, de nakna träden och de bruna gräsmattorna av lera och grus. Istället för ett av vintern sönderbombat landskap, är vi snart i ett grönt paradis igen.

humla

Foto: www.fotoakuten.se

Kategorier
Personligt

Barndomshemmet borta

geo_is_down

Bara det gamla cykelförrådet finns kvar av det som en gång var Geografigränd 2A. I övrigt är barndomshemmet numera en hög av krossad betong och tegelstenar.

geo_is_down2

Kategorier
Spaning

Aprilväder

Några snöflingor i solsken, därefter ett litet skyfall, följt att stormvindar och sedan vindstilla. Milt, mildare och sedan kallare.

Kategorier
Personligt

Lite senare…

$result = undef;

He he!

Kategorier
Personligt

Schnart schmäll’e!

T minus 80 minutes. And counting.

Kategorier
Personligt

Stockholm t/r

Åker ner imorgon eller torsdag för att genomlida en anställningsintervju på fredag. Det blir alla tiders.

Påsken var som vanligt. Jesus led, dog och återuppstod.