Äntligen vår?

Det är vår. Nåja, idag var det rena rama junisommardagen för en umebo i exil. Och ikväll åskade det. Men, det är faktiskt vår. Det innebär för en färsking på arbetsmarknaden att det är dags att söka förnyat förtroende. Ikväll har sju tiggarbrev skickats iväg. Skönast vore det förstås att undvika besök på Arbetsförmedlingen, för där riskerar man att mötas av deprimerande anslag som det nedan, som jag möttes av i Umeå i våras.

Ideologi och politik

Ibland finns det en diskrepans mellan människors ideologi och olika politiska ställningstaganden. Man menar sig vara en tvättäkta socialist sprungen ur arbetarklassens mylla, men visar sig sympatisera med konservativa eller liberala idéer när det väl kommer till kritan. Eller tvärtom?

Nu är det läge att testa sig, så att man inte lägger fel valsedel i kuvertet när det är valdags i höst! Axess har ett sådant test: http://www.axess.se/newspane.aspx?id=8

Jag är till 80% det jag utger mig för att vara.

Änna la gôtt

Så här såg Göteborg ut igår. Som synes på flaggan i bakgrunden så blåste det hårt och kallt, som det alltid gör.

Staden som betalade en miljon i konsultpengar för att få reda på att det ombyggda Gamla Ullevi även fortsättningsvis ska heta Gamla Ullevi. Eller som just nu ställer upp ett pariserhjul, vars namn också varit på dyrbar remiss. Det ska heta Hjulet.

Aska

Jag minns avsnittet av favoritprogrammet Haverikommissionen på National Geographic där planet flög i vulkanisk aska, vilket bokstavligen slipade och blästrade nosen och vindrutorna, tills de ingenting såg. På samma sätt blir ju oerhörda påfrestningar för motorerna när luften som passerar dem inte bara är luft, utan även.. ptja.. sand.

Att det svenska luftrummet nu är helt stängt är därför mycket förståeligt.

Placebomani

När jag vaknar har jag svårt att bedöma hur trött jag är. Det ÄR svårt att avgöra, mycket kan påverka hur trött eller pigg man känner sig för ögonblicket. Den enda riktiga måttstocken är att ta reda på antalet timmar mellan insomning och uppvaknande. Är det mindre än fem timmar blir jag genast lätt bitter och försöker somna om. Är det närmare åtta blir jag istället piggare och gladare av tidskontrollen.

Jag lägger livet i händerna på vardagens regelbundenheter.

Likaså kan man hylla paracetamol och acetylsalicylsyra för deras förmåga att lindra huvudvärk.  Men jag har flera gånger haft lätt huvudvärk, lagt brustablett i vattnet, glömt bort glaset och blivit kvitt smärtan.