Kategorier
Spaning

5 år

Hurra, Jannes blogg fyller idag 5 år!

5 år är en ofattbart lång tid. Mer än en sjundedel av livet. Fort har det gått.

Kategorier
Personligt

Nya och gamla gubbar

Ryggdebacle del 3 inom ett och ett halvt år. Skamligt att förra vårens smäll inte räckt som motivation till träning. Inom några veckor, när krampandet upphört, blir det styrketräningsspecial på bloggen. Det blir publikt träningsprogram och rapporter. Ett januarilöfte!

Första dagen var som vanligt förfärlig, inte ens fotlånga steg och lika många på knä. Andra dagen kändes riktigt bra i liggande och det gick att stretcha rätt friskt, men gången fortsatt bedrövlig. Tredje dagen började med en förfärlig stelhet på morgonen, förmodligen på grund av stretching och spänd gång, men fram till lunch var det ganska okej. Idag, på den fjärde dagen, känns det hyfsat, även om det fortfarande går mycket långsamt och krafterna tar slut efter 10 minuter. Vilken jävla gubbe.

I viloläget har det blivit mycket gamla gubbar: som Sahasrahla, den kloke ålderman, som hjälper mig som Link att än en gång spela igenom Zelda III – A Link to the Past, som Uno Kronkvist, när jag lite slumpartat hoppade in i säsong 7 av Rederiet på Öppet arkiv och såg några riktigt underhållande avsnitt innan det var dags att avbryta – man måste ju se från början någon gång, och som Stefan Öhman, Martin Johansson och Per Hållberg, 40-åriga gubbar i Björklöven som försöker hänga med ungdomliga talanger i andra lag, men inte lyckas och får stryk, häromdagen den åttonde raka och typ trettonde på de fjorton senaste matcherna – deprimerande.