När är man sjuk?

Så small det ånyo till: halsont, feber och slem. Riktigt tungt, men är det tungt nog att jag blir hemma imorgon och tar mig en första sjukdag i det här jobbet?

Nej, jag tror inte det. Min hållning är samma som till hunden: har man aptit så är man frisk nog att ta febernedsättande och smärtstillande och kriga på. Sjuk är man när man ingen aptit har, ja, man vill knappt lämna sängen: kanske en deciliter vatten här och ett toalettbesök där – annars sover man bara.

A Rush of Blood to the Head

Det är konstigt, men jag tyckte en gång i tiden att Coldplay inte riktigt förmådde att följa upp succén med Parachutes-skivan. A Rush of Blood to the Head var helt enkelt för blek, i synnerhet nådde inte singlarna upp i samma höjder som Trouble, Yellow och de andra pärlorna. Men idag har det hänt något, inledningen av A Rush of Blood to the Head är makalöst stark och svårmatchad. Bortsett från ett par enstaka låtar måste jag nog ranka skivan som Coldplays bästa sett till helheten. Så kan det gå.

Skivans titel sitter där den ska också. Skön.

När kommer filmen?

Julian Assange framstår mer och mer som en klassisk bondskurk, en idealist av klassiskt snitt, som framförallt vill göra ett avtryck och bär självförhärligande drag. Att han i Sverige är misstänkt för sexualbrott passar profilen bra. När han nu dessutom troligen gömmer sig i Storbritannien leder tankarna in på MI6 och att hemliga agenter sitter i rummet bredvid och tjuvlyssnar med en tratt mot väggen.

Foto: Andreas Gaufer  Creative Commons Erkännande 2.0 Generisk

Nu pågår debatten om vilka konsekvenserna av Wikileaks avslöjanden kommer att bli. Enligt DN har omvärldens diplomatiska kontakter med USA minskat dramatiskt[1] och för att stoppa pinsamheterna tror man också att den amerikanska regeringen nu kommer intensifiera sina strävanden att börja kontrollera internet i en större omfattning[2]. Detta beteende kallar organisationen Reportrar utan gränser för en hetsjakt mot Assange och Wikileaks. Organisationen anser att det är iögonenfallande att liberala stater som Frankrike och USA agerar på sätt som påminner om den kinesiska linjen om yttrandefrihet.[3]

[1] http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-diplomat-ingen-vill-tala-med-oss-1.1221648 Hämtad  2010-12-05

[2] http://www.dn.se/nyheter/varlden/borjan-till-slutet-for-ett-fritt-internet-1.1221622 Hämtad 2010-12-05

[3] http://www.dn.se/nyheter/varlden/reporterorgan-fordomer-hetsjakt-pa-assange-1.1221451 Hämtad 2010-12-05