Kategorier
Personligt

Julafton

Lars har fått julklapp från faster Bau downunder. Det blev en bäver som fick möta sitt öde direkt.

Kategorier
Personligt Spaning

“Det är verkligen synd om mig”

Man behöver inte vara den minst anpassade i Darwins kamp om arternas överlevnad för att emellanåt drabbas av sjukdom. Däremot blir många av oss självömkande och gnälliga när det inträffar och måste ventilera besvären mot omvärlden genom sociala medier. Själv har jag på denna plats hånat andras gnäll, men också gjort mig skyldig till eget gnäll. Tänk bara att inläggsetiketten “sjuk” är med bland de vanliga i kolumnen till vänster, sorgligt symptom på bloggens innehåll. Som en slags person som står upp, eller åtminstone borde stå upp,  för någon form av kunskapsideal har jag nu fått en förebild inom sjukgnällets område: det ska förkläs i historiska referenser, som professor Dick Harrison gör. Det är knappt att man märker att hans gnäll är gnäll, istället ler man sitt torraste akademiska leende och nickar förstående till att det inte blivit så mycket bloggat i veckan.

Så var det här ett förklätt gnälligt inlägg? Nej, så illa ställt är det inte, även om formen inte helt är på topp.

Professor Dick Harrison har varit risig i veckan.
Foto: Arild Vågen (CC BY-SA)

Kategorier
Samhälle Spaning

Oppo(s)ition

Ut med den impulsive Juholt som ständigt drog från höften.

In med fackpampen Stefan Löfven, som inte ens sitter i riksdagen.

Stormen som Juholt skapade kring sig upphör och ersätts av ett norrländskt sel. Men vilka väljare kan Löfven komma att locka tillbaka? Möjligen någon inrikesmigrant i det rödgröna landet, fast där har de övriga partierna också bytt ledning och kan erbjuda viss fräschör. Gamla sossar som nu tagit plats i blåa laget kommer nog inte tillbaka i första taget, numera är ju t o m Gud moderat. Oavsett Löfvens egenskaper är det uppförsbacke för en sosseledd opposition, men förmår han att samla ett starkare team än Juholt, vilket ju inte är svårt, är det inte omöjligt att någon procent återvänder, och framgång föder framgång.

Kategorier
Spaning

Tre år idag, hurra

Grattis bloggen, tre år idag.

Kategorier
Spaning

TV4 News

Lite kärvt känns det att ge den irriterande TV4-koncernen (reklam, titlar på program, nyheter mitt i filmen and what not) uppmärksamhet, men här kommer det i form av en synpunkt: imorgon startar de en helt ny ständig nyhetskanal och de har valt att kalla kanalen för TV4 News, vilket känns så fånigt att det är svårt att förstå. Anna Lindmarker körde en amerikansk version i sin puff, TV4 noos, men det kommer förstås att variera mellan njos, neos och så vidare. Fånigt!

– Kollar du på nyheterna? Det är värsta grejen!
-Vadå? Rapport? TV4?
– TV4 njoos!
– Va?
– NJOS!
– Uhh?

Kategorier
Spaning

Kalv på grönbete

Äntligen lite nysnö att yra runt i, säger Lars.

Kategorier
Spaning

Bättre bloggar

Jannes blogg är ärligt talat rätt trist, den har varken någon direkt färdriktning eller innehåll av de smaskigare slaget som kan väcka någons intresse, utan bjuder mer på navelskåderi av ganska torftigt slag.

Men lyckligtvis finns det fantastiska temabloggar och om någon har vägarna förbi här kan jag bara rekommendera en av de nytillkomna på länklistan till vänster här: http://lokaltidningsbesvikelse.blogspot.com/ – en förträfflig blogg som samlar på mer eller mindre svåra öden från lokaltidningarna. Var så god!

Kategorier
Spaning

Hat på pendeln

Det kokar inombords när man sitter på pendeln på väg hem och någon idiot sätter in valfri del av kroppen mellan dörrarna som stängs, vilket oftast kräver att dörrarna måste öppnas och stängas en gång till. Denna fruktansvärda egoist stoppar alltså hela tåget i en halv minut, så att  flera hundra personers hemfärd försenas, snacka om otillbörligt gynnande av den egna saken.

Det är lite skillnad om man på riktigt har bråttom, som i höstas när jag skulle in till stan 21:24 en lördagskväll, vad man nu än kan tänkas göra i stan då, och sprang med bägare i handen hela vägen till stationen och klämde in mig i sista momangen. Det var knappast egoistiskt, det var hjältemodigt.

Kategorier
Det sociala spelet Spaning

Kärlek på pendeln

Idag på pendeln stod ett par flirtades och pussades. Han kanske 47 år, en alldagligare Ernst Kirchsteiger ungefär, medan hon kanske var 42, typ Anitra Steen 15 år sedan. Om de inte hade flirtats och pussats så mycket så hade man kunnat tänka gifta sedan 20 år tillbaka, men så som det såg ut måste de vara nykära. Förhoppningsvis har någon av dem just separerat, förhoppningvis, så att det inte återstår att göra. Förhoppningsvis var det för allas bästa, men förmodligen inte. Alltsomallt var det lite gulligt, men sorgligt.

Kategorier
Spaning

Vinterland