Kategorier
Personligt

Fri från häxvrålets trolldom

Som den lakritsman jag är var det inte helt oväntat och rent av ganska fint att Fröbergs hade köpt en låda Häxvrål i födelsedagspresent till mig. Ren, färsk mjuklakrits är ju det bästa, men bland lakrits- eller salmiakkarameller så är just Häxvrål favoriten tillsammans med finska Pantteri. Vad de inte tänkte på eller visste är att jag inte äter karameller. Nu har jag bjudit mor på ett antal stänger, känt den mustiga doften, men att avstå är ingen större utmaning. Till jul ska jag ta en stång!

Kategorier
Det sociala spelet Samhälle

Uppfostran

I morse var jag ute med hund, som kissade i gathörn i centrala tätortens asfaltsdjungel. Då kom en annan med hund och sade:

– Låt inte hunden kissa på huset.

Bister ordväxling följde. Vi har alla olika fokus här i livet.

I sak kan jag ha full förståelse för alla möjliga ståndpunkter, men när de förs fram med en förmyndarattityd som inte någonstans är öppen för andra synsätt blir jag lack. Det är en bra lärdom för en som jobbar med människor: det är sällan med den metoden man får folk att göra som man vill.

Kategorier
Personligt

Jag

Den odödligaste bilden på mig internet. Bilden är från augusti 1998.

Kategorier
Spaning

Kaffe/te

Som den lakritsman jag är var jag tvungen att pröva te med kanel- och lakritskryddning, första påsen doppades nu på förmiddagen. Det var faktiskt gott, även om jag nog sötade för mycket och efteråt har jag känt mig mjuk och fin. Men nu är det dags att vakna med kopp kaffe.

Kategorier
Personligt

Återblick

Kan man tänka sig att två år sedan var jag fortfarande tjugo nånting.

Kategorier
Personligt

Sveda och värk

Ett par veckor av matthet och en släng av tungskalle har passerat. Lite som att vara sjuk, fast ändå inte och därmed lite konstigt. Nu får det ta sig!

Kategorier
Data/IT Spaning

Instagr.am

Än så länge är det exklusivt som äppelapp, men verktyg med motsvarande grafiska filter som i Instagr.am finns redan i allehanda fotoverktyg. Ta en bild med mobilen, välj filter och publicera ögonblickligen. Snart ser ditt liv som ett underbart bildmuseum och ingen behöver längre slösa pengar på fotokurser eller kameror. Här är två bilder som en kollega just twittrade ut: Nyckel och höstidyll.

Kategorier
Personligt Spaning

Panta mera

Nu har jag börjat skänka panten till biståndet, det kanske är lite vuxenpoäng på det. Det är solklart win-win: de senaste åren har jag i regel glömt pantkvittorna i plånboken, där de sakta men säkert gnuggats till upplösning. Nu kanske pantkronorna kommer till någon nytta (i likaväl biståndsarbetet som biståndsorganisationens verkställande direktörs penningpung), och jag stillar mitt västerländskt dåliga globalsamvete.

Kategorier
Sport

Amsterdamn 2011

Nästan på dagen ett år sedan fick svenska landslaget i fotboll storspö i Amsterdam. Det var ett hårt uppvaknande och en stor besvikelse. EM kändes långt borta och jag deppbloggade.

Ikväll lyckades Sverige grisa och kontra hem en 3-2-seger mot samma Holland, ett av världens bästa landslag, och säkra en plats i EM. Ett klassiskt fotbollsögonblick, en sådan kväll som får flickor och pojkar att drömma om att en dag stå där och göra detsamma.

Kategorier
Samhälle

Mossan växer

Socialdemokraterna är klantiga!

Det måste gå att ta fram en enkel checklista att stämma av på egentligen alla riksdagsmän och förtroendevalda, men inte minst på partiledaren. Vilka bidrag har du fått? Vilka avdrag har du gjort? Hur jobbar du med kreditkort? TV-licens? RUT? ROT? Gäller det partiledaren kan frågorna med fördel även stämmas av mot dennes familj, oavsett om denne är gift, sambo eller kulbo.

Hur svårt ska det vara? Det är 2011, vad det än är så kommer det fram.

Tryck på reset nu och börja om med vemsomhelst, typ Damberg, om inte annat så för demokratins skull.