Six minutes a day is enough!

När man redan bedragit dåliga samveten med vibrationskorsetter och absstjärtlappar, så kommer nu en ny produkt för hemmaträning: runkhanteln, som uppenbart bygger på en uråldrig vetenskap om muskelbyggande i armarna.

Hur var de kreativa utvecklingsmötena på företaget bakom produkten? De måste ha varit löjligt roliga! TV-shop som marknadsföringskanal passar som handen i handsken och det är nästan svårt att tro att det är på riktigt.

Moralisk skandal!

Nu är det stekta fläsket kokt!  Usama bin Laden hade porr på sina datorer och det moraliska förfallet är totalt. Allt detta enligt TT, som dock gör det gällande att det är oklart huruvida Usama själv ”använt sig av porren”. [1]

Så vad är porr, TT? Är det hjälpmedel? Ångestdämpande preparat? Eller menar ni helt enkelt att vi även använder oss av nyheter, filmer och idrottsevenemang, för att t ex hållas oss à jour eller roa oss?

[1] http://www.dn.se/nyheter/varlden/porr-hittades-hos-bin-ladin hämtad 2011-05-14

Doktor Glas

Fick i lördags se Krister Henriksson i ensamt majestät gestalta Doktor Glas på Dramaten. Min förhandsfråga var: kan en ensam person på scenen åstadkomma underhållning i en och en halv timme? Min efterhandsfråga var: hur mycket av texten missar man på en kväll? Hursomhelst var det bitvis riktigt underhållande och bra, medan andra delar blev diffusa i väl elegant mumlande. Ljuset var otroligt snyggt genom hela föreställningen.

Man brukar alltid säga att boken är bättre än filmen – vet ej hur det är i förhållande till teater, men jag ska snarast ta mig an Hjalmar Söderbergs bok.

En god och blandad maj

Oj, oj, oj… nu börjar vi lämna sista kurvan för upploppet intill mål: rekord ska slås, mål uppnås och resultat utvärderas. Det är maj i skolan. En tid som är lika jobbig som den är spännande och dynamisk väntar, högarna på skrivbordet ska växa snabbare än på hela arbetsåret – men å andra sidan för sista gången innan det är sommaruppehåll.