Kategorier
Kultur

Carl Ericson

Cementerat in Erik i dörren, lätt pressad:

På droger, går hårt mot kaj:

Dubbla personligheter när favoriten Emelie gör entré:

Carl är bister i rätt fejkad förlamning:

Kategorier
Spaning

Sovrumsfönster

Snart två år utan Ålidhem! Det är väl inte så farligt, men visst bultar det i hemmahjärtat när man skymtar sitt gamla sovrumsfönster i Västerbottens-kuriren. Med betoning på skymtar.

http://vk.se/Article.jsp?article=445300

Kategorier
Spaning

Säker prognos

Det kan bli en varm sommar, enligt SMHI:s klimatobservatör.

Hurra! Utifall att.

Läs mer: http://www.vk.se/Article.jsp?article=444832

Kategorier
Spaning Sport

Värdigt firande

Tänk Roger Rönnberg eller Peter Popovic på väg av planet som guldhjältar, men så berusade att de snavar på röda mattan och faller och slår näsan i pokalen. Nej, just det, det skulle aldrig hända. Skulle de vara så fulla skulle de smugglas ut bakvägen och sedan skulle ishockeyförbundet bekosta ett gigantiskt stödpaket. Men i Finland, däremot:


.

Kategorier
Spaning

Six minutes a day is enough!

När man redan bedragit dåliga samveten med vibrationskorsetter och absstjärtlappar, så kommer nu en ny produkt för hemmaträning: runkhanteln, som uppenbart bygger på en uråldrig vetenskap om muskelbyggande i armarna.

Hur var de kreativa utvecklingsmötena på företaget bakom produkten? De måste ha varit löjligt roliga! TV-shop som marknadsföringskanal passar som handen i handsken och det är nästan svårt att tro att det är på riktigt.

Kategorier
Spaning

Moralisk skandal!

Nu är det stekta fläsket kokt!  Usama bin Laden hade porr på sina datorer och det moraliska förfallet är totalt. Allt detta enligt TT, som dock gör det gällande att det är oklart huruvida Usama själv “använt sig av porren”. [1]

Så vad är porr, TT? Är det hjälpmedel? Ångestdämpande preparat? Eller menar ni helt enkelt att vi även använder oss av nyheter, filmer och idrottsevenemang, för att t ex hållas oss à jour eller roa oss?

[1] http://www.dn.se/nyheter/varlden/porr-hittades-hos-bin-ladin hämtad 2011-05-14

Kategorier
Personligt

Ett stort litet steg

Stegade in på biblioteket på jobbet och lånade boken Doktor Glas för att avnjuta den som tåglitteratur bland annat.

Jag minns inte när jag senast lånade skönlitteratur på biblioteket. Högstadiet kanske?

Kategorier
Personligt Spaning

Oss gentlemän emellan

I sommarsolen spatserar jag upp för den lokalgata som leder till jobbet. Vid en av de sista villauppfarterna svänger en katt ut och börjar gå mot mig längs vägkanten. Jag böjer ner huvudet  medan katten vinklar upp blicken något mot mig och vi hälsar på varandra med en enkel hövlig nick, innan vi går vidare för att möta dagen på varsitt håll.

Kategorier
Kultur

Doktor Glas

Fick i lördags se Krister Henriksson i ensamt majestät gestalta Doktor Glas på Dramaten. Min förhandsfråga var: kan en ensam person på scenen åstadkomma underhållning i en och en halv timme? Min efterhandsfråga var: hur mycket av texten missar man på en kväll? Hursomhelst var det bitvis riktigt underhållande och bra, medan andra delar blev diffusa i väl elegant mumlande. Ljuset var otroligt snyggt genom hela föreställningen.

Man brukar alltid säga att boken är bättre än filmen – vet ej hur det är i förhållande till teater, men jag ska snarast ta mig an Hjalmar Söderbergs bok.

Kategorier
Personligt Spaning

En god och blandad maj

Oj, oj, oj… nu börjar vi lämna sista kurvan för upploppet intill mål: rekord ska slås, mål uppnås och resultat utvärderas. Det är maj i skolan. En tid som är lika jobbig som den är spännande och dynamisk väntar, högarna på skrivbordet ska växa snabbare än på hela arbetsåret – men å andra sidan för sista gången innan det är sommaruppehåll.