Kategorier
Samhälle

Prime time-misshandel

Sent på helgkvällar kan man råka se MMA från Ultimate Fighting Championship när man zappat till en tramskanal. Fullsatta arenor med jublande machomän och en och annan dam tittar på när två grabbar misshandlar varandra tills någon måste ge upp eller helt enkelt, mer eller mindre tuppar av på grund av våld mot huvudet. Det är hemskt att skåda och jag zappar vidare.

I helgen ställde sig Alexander Gustavsson inför samma utmaning inför 30 000 tokladdade svennebananer i Stockholm och fick enligt professor Martin Ingvar nio smällar mot huvudet varav de två sista var livsfarliga. Det är förfärligt att skåda.

I praktiken är det för mig ingen skillnad att se dessa fighter jämfört med vansinnesvåld på gatan som fångats av kameror. Det är nedslående att skåda.

Ta på handskar och hjälm eller lägg ner skiten.

Aaron ChinCreative Commons License MartialArtsNomad.com via Compfight

Kategorier
Spaning

25 januari 16:10

IMG_20150125_161040

Det finns hopp.

Kategorier
Kultur Spaning

He ba å da’ans.

Ingemar StenmarkCreative Commons License Peter Hellberg via Compfight

Kategorier
Spaning

6 år

Nu har denna blogg funnits i sex år och snart är det bara årsdagarna det bloggas om. Men det är ändå intressant: 6 år är ju ändå näranog 1/6 av livet.

Då för 6 år sedan var Twitter i sin linda. Kulturnyheterna rapporterade om att tiden var inne för mikrobloggande och nu tänker jag att det kanske är det man ska göra. Det är ju roligt att göra små nedslag att betrakta i framtiden. Så… mikroinlägg minst en gång i veckan är ju inte ett alltför överambitiöst mål.