Kategorier
Spaning

Inlägg om Daniel Westlings tal

När Victoria och Daniel gifte sig under världens holabaloo befann jag mig i Warszawa med jobbet. För den bröllopstörstande var det visserligen inget problem, då den tyska kanalen ZDF direktsände från vigsel och kortege. Det rådde med andra ord ingen tvekan om att KronprinzessinVictoria hat zu ihrem Daniel Westling Ja gesagt. En riktig Traumhochzeit, tyckte både vi svenskar i P0len, liksom de tyska kommentatorerna.

Efter Victorias ganska imponerande uppsluppna och kärnfulla tal vid Lejonbacken hade vi fått nog och gick ut för att äta. (Kanske borde jag skriva något mer om Warszawa, för det var en tämligen trevlig och städad stad med tydlig kulturprofil.)

När jag häromveckan i Finland läste en kvällstidningsbilaga med allt om det konungliga bröllopet stod det där mången fin sak om herrarna Westlings tal senare under festligheterna. Visst var fader Olles tal gulligt, men hur många gånger kan man säga värme och beskriva hur den strålar mot eller ifrån någon?

Innehållet i Daniel Westlings tal var ganska fint, det är inget snack om den saken. Men hur låter karln i sina pauser? Stönar fram lite stötvisa fnittranden och enstaka ord. Jag är som jag är, men bilden av det sagolikt romantiska ögonblicket som byggts upp av tidningar ut- som inrikes (och i finska statsradions ungdomskanal YleX sa de att det var tur för alla karlar som hann gifta sig före 19 juni 2010 så att man slapp jämföra sig med detta) förvandlades snabbt till ett lustigt ögonblick: vilket ju i själva verket bara för arvet vidare från nuvarande herrn i huset.

Talet finns hos SVTPlay: http://svtplay.se/v/2048659/det_kungliga_brollopet/prins_daniels_tal

Här är kungens klassiker från Arboga: http://svtplay.se/v/1371412/oppet_arkiv/kara_orebroare

(SVT tillåter inte inbäddning av dessa klipp.)

Kategorier
Kultur

Sommartema med Jocke Berg

Tidigare har bloggen uppmärksammat en plötslig återkomst av bob hund iform av EP:n Stumfilm. Plötsligt på jobbet får jag sms från kamrat Sandman som frågar om de nya kentlåtarna, in på http://www.kent.nu och kolla, och visst: den 30 juni släpps skivan En plats i solen. Idag släpptes också två av låtarna som en dubbelsingel, Gamla Ullevi och Skisser för sommaren.

Skisser för sommaren känns hitintills som en mycket trevlig sommarlåt. Ganska lättsam och okomplicerad text, lite tralalala och upprepningar. Och rätt så svängigt gung. Och gitarrerna låter som gitarrer! Ja tack!

Gamla Ullevi är mer som övriga nutida låtar med syntharna vid rodret. Hade kunnat vara med på förra skivan Röd. Men den känns relativt lättillgänglig också.

Bland de trogna fansen kommer säkert spekulationerna gå om en ny säljasinsjälskiva för att tjäna lite deg. Lite som Vapen & ammunition. Inte minst nu, när de goa gubbarna hamnat på en egen Singstar-skiva också.

Kategorier
Kultur Spaning

BParodi

Stora händelser hamnar alltid på Youtube:

Kategorier
Kultur

Limamål für alle

Inget snack om saken. Nedanstående klipp är 2010 års TV-händelse.

Kategorier
Personligt

Mellanlandning

Ingen rast, ingen ro.

Efter en trevlig och festlig weekend i Hamburg mellanlandar jag hemma innan resan fortsätter mot.. ..Oxelösund med jobbet.