Kategorier
Personligt

Lurad

Det är så förnedrande när en varuautomat inte fungerar och man står där som ett fån. Och törstig, därtill.

Kategorier
Samhälle Spaning

Å hå, åka pendeltåg

Det ser så bra ut på papperet:

Men tyvärr så är det sällan med verkligheten överensstämmande.

SL höjer priset på månadskortet med 14% fr o m 1 september.

Bussarna till och framförallt från Nacka centrum är ständigt överfulla. Jag står och förnedras dagligen. Det är rent löjeveckande att se kön med bussar in till Slussen i rusningen, ibland över hela Stadsgårdsleden. Och en utvecklad spårtrafik, typ tunnelbana, till Nacka är minst prioriterad av alla åtgärder.

Snart blir jag ensamåkande bilist.

Kategorier
Sport

Katastrof

Hiroshima -45, WTC -01, Old Trafford -11.

Kategorier
Samhälle Spaning

Poliskvitter

Som jag skrev någon stund sedan så är det brist på lokala nyheter här i Stockholms-regionen, för att något ska få utrymme på tidningssidorna och newsflashar på webben, så måste det ju vara allvarligt, och inte något trams såsom grova misshandelsfall, väpnade rån eller krockar med lindriga skador.

Men så visade det sig att Polismyndigheten i länet twittrar. Så nu kan jag kolla Twitter och vilken deprimerande läsning: Det bara sprutar ut inlägg om pedofiler, personskador vid krock och rånade guldbutiker.

http://twitter.com/polisen_sthlm

Kategorier
Data/IT Personligt

Budgetsmart

Jag är inte den som riktar in mig på premiumsegmentet när det gäller inköp av allsköns hemelektronik, utan är generellt nöjd med de goda budgetvalen. Av någon anledning har det dock i smartphonesneglandet blivit otroligt mycket fokus på värstingarna med pris på närmare 5000 kr eller avsevärt mycket mer.

Men så råkade jag bläddra mig till mycket goda omdömen om en budgettelefon, och helt plötsligt var det slut på tveksamheter och velande. Och nu har jag en smartphone som med gott flyt fixar det mesta, men smartast av allt var priset.

 

Kategorier
Sport

Teg – Björklöven

SVT sänder bild från ladan när Teg och Björklöven spelar träningsmatch. Som den idiot man är sitter man och tittar. Det är ingen kommentator, så det är ungefär som att sitta där och ha halvtråkigt, men ändå gemytligt. Pricken över i:et vore om man kände doften av svett, ismaskin och gammalt kaffe. En släng av hemlängtan drabbar en.

http://svtplay.se/v/2510698/vasterbottensnytt/bjorkloven-teg_live_pa_vasterbottensnytt

Kategorier
Spaning

Lön för mördar’n

Idag på radion (Morgonpasset med de så välvilliga, men inte helt hundraprocentigt vältajmade sommarvikarierna Emma Knyckare och Rikard Diego) pratades det om att någon skulle få lön för mödan. Uttalet lät dock mer som mördan eller mördarn och med en googling visar det sig att det är ganska många som också skriver mördan. Oj oj, så mördosamt för skolan.

Hursomhelst ryckte det till i min göteborgartarm och plötsligen satt jag där med ordvitsen “lik är lön för mördar’n”. Genialt och förfärligt töntigt på en och samma gång, typiskt för göteborgshumorn. Jag undrade givetvis: har någon klämt ur sig den här dängan tidigare? Förmodligen, så är det oftast, tänkte jag och även om Google inte ger träffar på frasen, så e de’ la så att de’ finns en go’ gôbbe som dratt den jäveln nån gång.

 

Kategorier
Kultur

En nagel som gror

Kategorier
Personligt

Hjulafton

Jag känner mig som ett barn dan före dan. Pärlan är på verkstaden och imorgon ska jag hämta den med nya stötdämpare. Initierade säger att bilen kommer att kännas som ny efter denna operation.  Det får vi hoppas när reparationen kostar ungefär en femtedel av bilens värde.

Pärlan i västerbottniskt skyfall.

Kategorier
Sport

Skånepåg

Okej, idag är vi alla skånepågar och håller på Malmö FF i matchen mot kroatiska mästarna Dinamo Zagreb. Det vore väl kul om ett svenskt lag kunde tråckla sig in i Champions League. Men med Aubynn som en viktig central pjäs vetefan…