Kategorier
Kultur Spaning

Glöm inte 2010, Björn

När Björn Söder och hans vänner samlades kring ledaren för att lyssna till dennes segertal 2010 var det, till tonerna av en engelskspråkig moldavisk Eurovision song contest-klassiker Run Away med SunStroke Project, nå,  främst minns du säkert “epic sax guy”.

Och på kommentarsfälten till Euphoria på Youtube  pågår en debatt om Loreens svenskhet. Rasister! basunerar de politiskt korrekta. Politiskt korrekta! svarar rasisterna. Att man orkar!

Björn, det är ingen Cultural comparison contest, det är en European song contest och som den kulturspanare du är så måste du ha märkt att Sverige verkligen utmärkt sig på housescenen de senaste åren. Loreen och Euphoria känns verkligen svenskt: det är väl i stort sett bara språket som saknas. Och om inte annat så är det ett tydligt utslag från typiska svenskar, de som sitter i soffan på lördagskvällarna, att det här är vad vi vill ha.

Men ibland är det så enkelt, som för dig och dina vänner 2010, att allt som krävs är en bra jävla låt:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *