Kategorier
Spaning

Det sa bara klick!

Många är de som finner fotografi som en intressant hobby, och onekligen är det trevligt med bra bilder. En del går så långt att de köper en systemkamera, för med en sådan kan man ju ta ännu bättre bilder. Och så är det ju.

Men på de som köpt systemkamera har man märkt att nackdelen med systemkamerans storlek väger tyngre än fördelen med dess storhet. Det blir några närbilder på blommor och familjemedlemmar, men när det väl händer någonting riktigt spännande, t ex en konsert eller fest, åker den gamla kompaktkameran fram. Systemkameran står snart där i hyllan och samlar damm, och i ägarens sinne blir den bara större och klumpigare för varje dag som går. Och närbilderna på blommorna är ju redan knäppta.

Jag har länge velat ha en systemkamera. Men med ovanstående insikter i bakfickan är det ju lika bra att låta bli.

Dessutom vill jag egentligen mest bara få kontroll över fokus. Och det kan jag få med ett mellanting mellan kompakt- och systemkamera. Men rimligast vore förstås en riktigt stabil kompaktkamera i mobilen, vilket förmodligen finns redan i något dyrare telefoner än de jag brukar köpa.

fotografera

Foto: www.fotoakuten.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *