Kategorier
Kultur Spaning

Vem är bra i finansvärlden?

Tro inte att jag vet något, ty jag är så långt ifrån finansvärlden man kan komma – detta är bara spekulation utifrån dramateater i finansvärldsmiljö, nu senast tyska Bad Banks, som finns på HBO. Men det här är kunskapskraven för spelare i finansvärlden:

E: Du ska vara hel och ren, gärna i god fysisk form, gärna ganska snygg och klä dig som alla andra. Du ska väl ha någon sorts ekonomisk utbildning, ju svårare tillgänglig utbildning desto bättre. Du ska fixa tugget och ha grundläggande förmåga att sälja idéer, särskilt dåliga. Du duger också om du är jurist eller vass programmerare. Du ska sträva efter att vara bäst, för att åstadkomma vinst för företaget varje minut. Du skall inte ifrågasätta dina överordnade.

C: Du ska dessutom ha utvecklat ett nätverk för att snabbt kunna få information och snabbt lösa problem, sälja skit, när situationen kräver det. Du ska ha provat på brottsligt förfarande för att åstadkomma vinst för företaget. Du ska ha fått dina överordnade att lita på dig, fastän de inte borde. Du ska ha grundläggande insikt om att även om ni är ett team eller ett företag, så är ni egentligen bara löst beroende av varandra och var och en strävar efter största möjliga nytta för sig själv.

A: Du ska sitta i styrelsen eller ha tillgång till dess verksamhet. Du ska vara önskad ur livet av åtminstone en handfull personer. Du ska ha miljoner euro på konton i skatteparadis. Du har inte längre någon gräns för vad du kan vidta för åtgärder för att göra vinst eller rädda dig själv. Du är helt skrupelfri: inget samvete, ingen ångest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *