Pubsala

Efter fredagens hockeymatch hade jag någon timme att döda i Uppsala innan tågresan hem. Tänkte att en pint på en brittiskinfluerad pub skulle göra susen, och hittade snart irländska puben O’Connors. Riktigt gemytlig anrättning med trevlig personal som jag gärna besöker igen.

Två typiska observationer för en pub, en fredag omkring klockan 22:

En man och en kvinna, uppåt 30 år gamla, är alldeles uppenbart på en första dejt. De kommer till baren och väntar på att beställa. På TV:n är det en fullständigt ointressant tennismatch från US Open, men de tar båda till TV:n som tillflyktsort. De stirrar fokuserat, som om det var OS-final, men i själva verket funderar de på varför det går så dåligt och vad de ska säga härnäst. När jag gått på toaletten är de borta och hur det slutade får jag aldrig veta, men jag hoppas att de beställde starka droppar för att bryta isen.

En man och en kvinna, uppåt 50 år gamla och rätt slitna, är som vanligt på puben. Hon rör på sig mycket, pratar med allt och alla. När hon kommer från toaletten samtalandes med en annan man, tycks hennes gubbe lacka ur. Det ser man på hans isande blick. Han är för övrigt ruskigt lik Ted Åström . Tänk er Ted med angry face! När gumman kommer fram flyttar han demonstrativt sig längre bort i soffan, och när hon sträcker ut en hand för att klappa honom på axeln viftar han bort den. Sedan fortsätter protesten genom att han tar på sig skinnpajen och tycks vara på väg, men så småningom lugnar han ner sig igen. Någon kvart senare kommer han till baren för att köpa två öl. När han återvänder till bordet är damen på vift igen och när han sätter sig med sina två öl, ser man hur angry face återigen påkopplats och en ny demonstration förbereds. Den missade jag dock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.