Bränna flaggor

Idag har det publicerats bilder från Kuala Lumpur där demonstranter bränner den svenska flaggan utanför den svenska ambassaden. Den avsky som nu riktas mot Sverige beror konstnären Lars Vilks skymf mot islam i och med gestaltningen av Muhammed som rondellhund.

Bilden finns t ex på Expressens hemsida: http://www.expressen.se/Nyheter/1.1931702/stora-demonstrationer-mot-sverige

Utöver tygtrasorna i gult och blått, så bränner man också A4-ark på vilka man skrivit ut ett käckt foto på Lars Vilks.

Den här typen av symbolik biter inte alls på mig. Det vill säga, jag är inte det minsta kränkt. Och tar man i beräknande att Vilks kränkning är den värsta tänkbara, känns tyg- och pappersbrännandet  än mindre. Nej, vi är för lite idealister för att någonsin bli kränkta av symboler och idéer. Däremot är vi ständigt kränkta i vår vardag, vår mycket delikata personliga integritet är lite av vår kulturs Muhammed.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.