Kategorier
Data/IT

Bloggpesten

Det är många som bloggar om lite av varje. Det är inget fel med det, det är alltid utvecklande att skriva och de flesta anstränger sig en aning för att skriva på ett lämpligt sätt, istället för att i alltför stor utsträckning chatta inlägg. Det finns också en hel del roliga bloggar, som jag gärna besöker ofta.

Men är man ute efter information genom sökmotorerna är bloggandet en pest. Det finns alltid några hundra som har tyckt till om det du söker och skrivit några rader. Dessutom länkar bloggsfärens aktörer till varandra, om inte annat genom att man själv anger sin adress när man kommenterar – och denna omfattande korslänkning ger också god position i sökmotorernas resultatprioritering.

Bloggandet som fenomen har nu funnits i några fem år – även om det givetvis fanns många som bloggade innan det kallades så (på min gamla hemsida hade jag t ex en “Just nu”-ruta där jag skrev några aktuella tankar åtminstone en gång i veckan). Förmodligen är bloggen här för att stanna, även om det knappast kommer att förbli ett så stort fenomen som det är just nu.

Att googla fram relevant information är hursomhelst inte så enkelt längre. Det är nästan bättre att gå till andra informationssidor, såsom Wikipedia, och klicka sig vidare från de hänvisningar man hittar där. Det gäller också (särskilt för kidsen som vuxit upp med Google) att tänka efter före; om man vill ha information miljöförstöring, är det kanske inte så givande att googla det, utan utgå från t ex en statlig myndighet, som Naturvårdsverket och så vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *