Kategorier
Spaning

Z bortom Zlatan

Det är svårt det här med bokstaven z. Den luktar vagt av taget namn och dansband. Vidgar man perspektivet står det på sin höjd för en tafflig mexikan med svärd och mask. Men å andra sidan är den Zlatan.

Så, är det en bra idé att bygga ett varumärke på Z? Ser en annons i en tidning för de egendomslösa (Hem & hyra, tidigare Vår bostad) om en “ny finansiell tjänst” som hjälper dig att hitta de billigaste lånet. Zmarta. Vem vill göra affärer med Zmarta? Nog för att jag vet att det är svårt att sätta ett företagsnamn (det är faktiskt den enda orsaken till att jag inte har registrerat firma än), men här har ett befintligt finansbolag (förmodligen med hyfsad kassa i denna skuldbergets tid) avknoppat en ny verksamhet och förmodligen tänkt riktigt hårt för att komma fram till Zmarta. Inte en chans att man blir kund där.

Utbildningskoncernen PPS briljerar också. Bara en sådan sak att de först skapade varumärket Cybergymnasiet som kanske låg rätt i munnen på 1980-talet. Skolorna finns än idag, men jag reagerade starkt när en av skolorna som hade halvtaskigt rykte upphörde och ersattes av Snitz Gymnasium. Snitzigt! Inte en chans att man sätter sitt barn där.

Det finns för övrigt ett mogendansband som heter Znits.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *