Kategorier
Sport

Cirkus Micke Andersson

Björklövens sportchef och numera tränare Mikael Andersson värvade i helgen 2+2 spelare. Det kan tyckas meningslöst, eftersom säsongen redan är körd. Men vad har man värvat egentligen?

1. Mike Egener, back,  från Vita Hästen. Mike slutade spela ishockey i somras eftersom hans kropp var så trasig. Han har dock tränat på egen hand och gjorde efter jul comeback i division 1 och Vita Hästen. Där gjorde han ingen succé, utan hade svårt att hänga med. Dessutom är han revbensskadad.

2. Pasi Petriläinen, back, från Ljubljana. Mycket bra och rörlig back när han var som bäst, på 1900-talet. Men de senaste åren har det tydligt gått utför. Det ryktas en del om att flaskan spelat en stor roll.

Det här är de riktiga förvärven och de känns mycket osäkra. En sak är dock säker: en av dem kommer att konkurrera ut Anton Edlund och på grund av skadorna bör den andre också få plats. Trots osäkerheten är det riktigt roligt, något att se framemot nästa hemmamatch, som dessvärre är först 11 februari.

Dessutom har Micke Magic gjort “klart” med två lån: Tobias Forsberg (lillebror till vår kära Johan) och backen Jens Westin från Modo.  De ska inte ens träna med Löven, utan Modos tanke är att ge dem matchträning, vilket Micke accepterade. Spelar de för Modo är de “återtagna” och kan ej användas i Löven längre.

Trots vår bedrövliga backuppsättning och att förvärven kan göra nytta där, är det faktiskt målgörande som vi är allra sämst på. Det är bara Mariestad, Nybro och Sundsvall som gjort färre mål. Micke hade lika gärna kunnat lägga sina överblivna slantar på en teknisk målskytt, t ex någon icke-lagspelare som inte längre är önskvärd hos andra lag.

Eller så hade man kunnat strunta i allt och spara lite pengar.

Nåväl, för en inbiten känns det ändå se kul att se nytt kött och blod i den gröna tröjan, om 11 dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *